Om os | Om nyhedsbrevene | Annoncer | Betingelser

Krarup: Praktiserende læger skal være klar til at levere data

Troels Krarup Hansen, formand for DES, hilser den ny overenskomst velkommen, men først skal visse ting falde på plads, samarbejdet med de praktiserende skal styrkes og de praktiserende læger skal være parate til at levere data til kvalitetsdatabaserne.

DEVOTE: Markante fordele for hypoglykæmi med degludec

EASD 2017: Hypoglykæmi skal tages alvorligt. Det var hovedbudskabet i fredag morgens præsentation baseret på nye analyser af DEVOTE-studiet. De viser, at personer med type 2-diabetes, der oplever alvorlige tilfælde af hypoglykæmi har større risiko for død sammenlignet med personer, der ikke har episoder med alvorlig hypoglykæmi under hele forsøget.

IDegLira slår insulin på hjerte-kar

EASD 2017: IDegLira (Xultophy), altså kombinationen af degludec og liraglutide viser forbedrede kardiovaskulære resultater i forhold til insulinbehandling i patienter med type 2-diabetes.

Verdensmester i fedtceller får Novo Nordisk Fondens kæmpepris

EASD 2017: Fedtforskeren over dem alle, Philipp Scherer, professor og chef for Touchstone Diabetes Center ved University of Texas Southwestern Medical Center i Dallas, får Novo Nordisk Fondens store, ja, gigantiske pris, på seks mio. kr., som uddeles i samarbejde med EASD.

Ny overenskomst overfører diabetespatienter til almen praksis

Den splinternye overenskomst mellem regionerne og de praktiserende læger lægger op til en forstærket indsats inden for type 2-diabetes. Det tog et år at få parterne til at enes, og natten til igår lykkedes det. Nu mangler bare godkendelsen fra forhandlernes baglande, men det må anses for at være en formalitet.

Flyvbjerg: Det bliver ikke a walk in the park

Overførslen af personer med type 2-diabetes fra hospitalerne til almen praksis bliver en vanskelig opgave, forudser Allan Flyvbjerg, professor og direktør for Steno Diabetes Center Copenhagen.

Salt forhøjer risiko for type 2 diabetes

EASD 2017: Indtag af sodium – som er en del af salt – sættes nu i forbindelse med forhøjet risiko for type 2-diabetes, viser et studie fra Sverige.

FORSIDEN

Gennembrud i behandling af kæmpecellearteritis

15. oktober 2017 Gigt
EU-kommisionen har netop godkendt RoActemra til behandling af kæmpecellearteritis i Europa. Dansk forsker mener, det er et gennembrud i behandlingen.

Nyheder fra Medicinske Tidsskrifter

Hæmatologisk Tidsskrift