Om os | Om nyhedsbrevene | Annoncer | Betingelser

Repatha godkendt af FDA mod hjertekar-problemer

Repatha er som den første PCSK9-hæmmer godkendt af FDA som forebyggende middel mod hjerteanfald, slagtilfælde og koronarrevaskularisering hos voksne med hjerte-kar-sygdomme.

Siden 2015 har Repatha (evolocumab) været godkendt mod forhøjet kolesterol, men på baggrund af data fra FOURIER-studiets 27.564 deltagere er indikationen udvidet. FOURIER viste, at Repatha reducerede risikoen for hjerteanfald med 27 procent, risikoen for slagtilfælde med 21 procent og risikoen for koronar revaskularisering med 22 procent.

"På trods af behandling med den nuværende bedste behandling har mange patienter stadig høj risiko for kardiovaskulære hændelser. Læger har nu en ny FDA-godkendt behandlingsmulighed til at forebygge kardiovaskulære hændelser ved dramatisk sænkning af LDL-kolesterol med Repatha, især for patienter, der allerede er på maksimalt tolereret statin-terapi," siger Sean Harper, der er direktør for forskning og udvikling på Amgen.

FDA godkendte også Repatha til at blive anvendt som supplement til en diæt eller i kombination med andre lipidsænkende terapier.

DLS kritiserer revurderingsforslag: De skrøbelige og udsatte rammes

Lungemedicinernes selskab, DLS, mener, at Medicintilskudsnævnets fjerde forslag om revurdering af tilskudsstatus for medicin mod astma og KOL i ATC-gruppe R03 indebærer risiko for uhensigtsmæssig, ineffektiv og fejlagtig medicinering af en stor gruppe af samfundets mest skrøbelige og udsatte.

Rekordstor bevilling til hjerneforskning

Lundbeckfonden har åbnet den helt store pengepung og efterlyser nu ansøgninger til forskning i hjernesygdomme. Forskerne kan i alt hente 250 mio. kr. i fonden, hvilket er den historisk største bevilling nogensinde.

Forskning i psykiske lidelser fremmes

Den Frie Forskningsfond har for første gang givet de store og prestigefyldte Sapere Aude-bevillinger til læger i psykiatrien.

Tidligere psykiatriske patienter hjælper nuværende

Et treårigt projekt med peerstøtte i psykiatrien i København og Nordsjælland har allerede midtvejs i forløbet vist sig at have et stort potentiale. For patienterne skaber det håb, mod på forandring og handlekraft.

2,6 mio. kr. til måling af skizofrenis sværhedgrad

Forskere fra Aarhus Universitet og Aarhus Universitetshospital har netop modtaget en bevilling på 2,6 mio. kr. fra Danmarks Frie Forskningsfond til at afprøve en ny metode til at måle sværhedsgraden af skizofreni.

Nyheder fra Medicinske Tidsskrifter

Hæmatologisk Tidsskrift