Skip to main content

Medicinsk Tidsskrift

-først med nyheder om ny medicin

Repatha godkendt af FDA mod hjertekar-problemer

Repatha er som den første PCSK9-hæmmer godkendt af FDA som forebyggende middel mod hjerteanfald, slagtilfælde og koronarrevaskularisering hos voksne med hjerte-kar-sygdomme.

Siden 2015 har Repatha (evolocumab) været godkendt mod forhøjet kolesterol, men på baggrund af data fra FOURIER-studiets 27.564 deltagere er indikationen udvidet. FOURIER viste, at Repatha reducerede risikoen for hjerteanfald med 27 procent, risikoen for slagtilfælde med 21 procent og risikoen for koronar revaskularisering med 22 procent.

"På trods af behandling med den nuværende bedste behandling har mange patienter stadig høj risiko for kardiovaskulære hændelser. Læger har nu en ny FDA-godkendt behandlingsmulighed til at forebygge kardiovaskulære hændelser ved dramatisk sænkning af LDL-kolesterol med Repatha, især for patienter, der allerede er på maksimalt tolereret statin-terapi," siger Sean Harper, der er direktør for forskning og udvikling på Amgen.

FDA godkendte også Repatha til at blive anvendt som supplement til en diæt eller i kombination med andre lipidsænkende terapier.