Skip to main content

-først med nyheder om ny medicin

Medicinrådet: Guselkumab anbefales mod moderat og svær plaque psoriasis

Medicinrådet har netop besluttet at anbefale præparatet Tremfya (guselkumab) som mulig standardbehandling af moderat til svær plaque psoriasis hos voksne, som er kandidater til 2. generations immunmodulerende behandling. 

Denne type behandling tilbydes til patienter, som ikke har haft gavn af andre behandlingsregimer. Herunder topikal – lys – og tabletbehandling. 2. generations immunmodulerende lægemidler er antistoffer, der via blokering af signalveje virker dæmpende på immunsystemet.

Tremya (guselkumab) er en systemisk biologisk antistofbehandling, der gives som en subkutan injektion á 100 mg. i uge 0, 4 og derefter hver 8. uge. Produktet adskiller sig fra eksisterende behandlinger ved at binde specifikt til cytokinet IL-23 i stedet for at binde sig til både IL-12 og IL-23.

Medicinrådet vurderer, at guselkumab til moderat til svær plaque psoriasis giver en vigtig klinisk merværdi sammenlignet med adalimumab. Derudover vurderer rådet, at da behandlingen med guselkumab er forbundet med begrænsede meromkostninger sammenlignet med behandling med adalimumab, er der et rimeligt forhold mellem lægemidlets meromkostninger og kliniske merværdi.

To-tre procent af befolkningen vil igennem en livstid udvikle psoriasis, hvoraf plaque psoriasis er den mest udbredte form. Psoriasis er både smertefuldt og invaliderende.

Det forventede antal nye patienter på landsplan er estimeret til omkring 100, og derudover forventes det, at omkring 100 patienter om året, skifter lægemiddel på grund af utilstrækkelig behandlingseffekt.

Medicinrådet har i øvrigt ikke fundet anledning til at inddrage forhold vedrørende alvorlighed eller forsigtighed i anbefalingen.