Skip to main content

-først med nyheder om ny medicin

Ny triplebehandling til patienter med KOL

Trimbow er det første godkendte lægemiddel, der kombinerer inhalationssteroider (beclometason) LABA (formoterol) og LAMA (glycopyrronium) i samme device.

Den godkendte indikation for Trimbow er vedligeholdelsesbehandling hos voksne patienter med moderat til svær KOL, som ikke bliver tilstrækkeligt behandlet med en kombination af ICS og LABA.

Rationel Farmakoterapi (IRF) i Sundhedsstyrelsen har vurderet Trimbow til vedligeholdelsesbehandling af kronisk obstruktiv lungesygdom (KOL) hos voksne og indplaceret det i den Nationale Rekommandationsliste i samarbejde med en række eksterne specialister.

Tripelbehandling i ét enkelt device til KOL, er et alternativ til tripelbehandling i separate devices, men en mindre fleksibel behandling. Præparatet administreres ved hjælp af en inhalationsspray, som kræver god inhalationsteknik, og vil for nogle patienter med KOL skulle kombineres med en spacer for at imødekomme inhalationsproblemer.

”Det er IRF’s samlede vurdering, at Trimbow kan have en plads i behandlingen af patienter med KOL i GOLD-gruppe D i de tilfælde, hvor behandling med en kombination af LABA og LAMA ikke har haft tilstrækkelig effekt, og/eller patienten har haft flere eksacerbationer”, siger Solveig Forberg Axelsen, akademisk medarbejder i IRF i Sundhedsstyrelsen.

Studierne, der ligger til grund for markedsføringstilladelsen for Trimbow, viser sammenlignelig effekt og bivirkninger som behandling med ICS/LABA + LAMA (tiotropium) i to devices. Mens prisen for Trimbow er lidt lavere end relevante alternativer.

Trimbow kan være en mulighed, hvis patienten har vanskeligt ved at benytte flere devices, og der er brug for tripelbehandling – dog er det ikke muligt at seponere ICS ved behandling med Trimbow uden samtidigt at skifte device, da der ikke findes en LAMA eller LABA/LAMA som standardspray.

Førstevalget er fortsat LABA/LAMA

Der er enighed om, at førstevalg til patienter med KOL i GOLD-gruppe D er LABA kombineret med LAMA. Hvis dette ikke har tilstrækkelig effekt, anbefales det at kombinere LABA/LAMA med ICS. Der er i øjeblikket fokus på at differentiere patienter med KOL alt efter tilstedeværelsen af astma-KOL-overlap (ASO) og eosinofili, hvor behandling med ICS sandsynligvis har større relevans end for patienter, der ikke har en astmatisk komponent. 

Den faste tripelbehandling er samtidigt blevet indplaceret i den Nationale Rekommandationsliste (NRL) i en lægemiddelgruppe for sig selv.