Om os | Om nyhedsbrevene | Annoncer | Betingelser

Gastroparese kræver tværfaglige teams

Selvom diarré, kvalme og opkastninger er hyppige konsekvenser af skader i nervesystemet, som giver manglende eller forsinket tømning af mavesækken uden obstruktion, overses mave-tarmlidelsen gastroparese, mener professor og overlæge. En del af løsningen er tværfaglige teams.

Vanskeligt at matche fæcesdonorer og tarmpatienter

Fæcestransplantation vinder frem som behandling af Clostridium difficile, og måske også i fremtiden af Chrohns syg­dom og colitis ulcerosa. Men alle mennesker har en unik tarmflora, og derfor er det også vanskeligt at finde det perfekte match mellem patient og fæcesdonor.

Hvidt farvestof kan øge colitis-problemer

Titandioxid er et hvidt farvestof, der i stigende grad bruges i fødevarer, men viser sig at øge betændelse og beskadigelse af tarmslimhinden hos mus med colitis.

KORA-rapport; Mange patienter føler sig ikke taget alvorligt

Det er svært at efterlade samtlige patienter med oplevelsen af, at de er blevet hørt, forstået og taget alvorligt efter en kort konsultation i en travl hverdag, hvilket den seneste KORA-rapport bevidner. Her er relationen mellem læge og patient helt afgørende, mener erfarne læger.

Pacemaker til patienter med gastroparese er effektfuld

En implanteret pacemaker i mavesækken nedbringer både sygdomssymptomer og hospitalsindlæggelser for patienter med gastroparese, viser dansk undersøgelse. Men fremtidens pacemaker er mindre invasiv, spår ekspert. 

Positive resultater ved real-world studier af Entyvio

Det biologiske præparat Entyvio er sikkert og til nogle patienter effektivt, viser real-world studier, der dermed følger op på konklusionerne fra kliniske forsøg. Medicinen er et muligt andet valg til behandling af patienter med Crohn’s sygdom og colitis ulcerosa, vurderer dansk ekspert.

Ny symptombehandling af IBS-D er positiv - men begrænset

Studier af præparatet Truberzi har vist, at stoffet eluxadolin reducerer symptomerne hos patienter med irritabel tyktarm. Dansk professor og overlæge glæder sig over, at der omsider er et medicinsk præparat til den svære patientgruppe, skønt det langt fra er en mirakelkur.

FORSIDEN

DLS' nye vejledning skiller sig ud fra GOLD-standarderne

24. september 2017 Lunger og luftveje
Når Dansk Lungemedicinsk Selskab sidst på året udkommer med deres opdaterede retningslinjer til behandling af patienter med KOL, kommer det videnskabelige selskab med et nyt bud på behandlingstilgangen, der ikke fuldstændigt læner sig op af de etablerede…

Nyheder fra Medicinske Tidsskrifter

Hæmatologisk Tidsskrift