Om os | Om nyhedsbrevene | Annoncer | Betingelser

Aspirin reducerer kræft med op til 47 procent

UEGWeek: Et nyt studie viser, at aspirin reducerer kræft i fordøjelsesorganer, og medicinsk aspirinbehandling er da også én af vejene frem for forebyggelse af kræft, siger dansk professor.

Tarmbakterier påvirker både mave- og hjernefunktion

Tidligere forskning har vist en sammenhæng mellem tarmen og hjernen hos mus. For første gang er det lykkedes forskere at overføre tarm mikrobiota fra mennesker til mus og påvise en lignende sammenhæng.

Studier sætter fokus på ældre mavetarm-patienter

Amerikanske studier sætter fokus på ældre med inflammatorisk tarmsygdom, da de har større risiko for bivirkninger, og der mangler viden på området. Konklusionerne overrasker danske læger, der dog understreger, at patienter herhjemme skal behandles individuelt uanset alder.

Psyken påvirker pædiatriske IBD-patienters sygdomssymptomer

Et nyt studie har påvist, at der er en sammenhæng mellem otte-18-årige, pædiatriske patienters psykologiske tilstand og deres fysiske symptomer på Crohns sygdom. Studiet giver anledning til endnu mere fokus på afdelingernes tværfaglige indsats, mener ekspert i sundhedspsykologi.

Uduelige skraldemænd kan forværre tarmproblemer

Crohns og andre sygdomme i tarmen kan behandles bedre - eller endda forhindres - takket være en nyopdaget forbindelse mellem inflammation og en almindelig cellulær proces, der rydder op i beskadigede celledele.

Se den ældre gastroenterologiske patient som en hel person

Se i højere grad på den hele patient. Spørg hvordan patienten har det, lyder opfordringerne fra patienterne, når talen falder på, hvordan praktiserende læger og gastroenterologer bør behandle Crohn- og andre mavetarmpatienter.

Nyheder fra Medicinske Tidsskrifter

Hæmatologisk Tidsskrift