Om os | Om nyhedsbrevene | Annoncer | Betingelser

Entyvio heler tarmen signifikant bedre end anti-TNF behandling

Real world data viser at Entyvio er signifikant bedre til at hele tarmens slimhinder end anti-TNFa behandling hos patienter med inflammatorisk tarmsygdom.

Forskerne inkluderede patienter fra VICTORY-konsortiet, der har deltagelse af 646 colitis. og 1.122 Crohns-patienter. I en ny real world analyse indgik data fra 334 colitis-patienter, hvoraf 167 fik Entyvio, mens 269 af de 538 Crohns-patienter fik Entyvio. Entyvio patienter blev matchet (1:1) med patienter på anti-TNFa-terapi.

Entyvio (vedolizumab) havde i sammenligning med anti-TNF behandling 27 procent bedre 12 måneders kumulativ slimhindeheling (50% mod 42%) hos patienter med moderat til stærkt aktiv colitis ulcerosa. Dertil kom, at klinisk remission var 46 procent højere (54% vs 37%).

I forhold til Crohns sygdom viste resultaterne statistisk signifikant bedre 12-måneders kumulativ slimhindeheling på 33 procent (50% mod 41%).

Resultaterne blev præsenteret på Den Europæiske Crohns og Colitis Organisation (ECCO) i Wien i midten af februar.

"Disse data fremhæver Entyvios effektivitet i forhold til slimhindeheling og klinisk remission i virkeligheden og understøtter brugen af ​​Entyvio som en første-linie biologisk terapi," siger professor William Sandborn, administrerende direktør ved Division of Gastroenterology på University of California San Diego, der har medvirket til undersøgelsen.

Resultaterne blev understreget af en anden undersøgelse præsenteret på ECCO, hvor forskere har vurderet effekten for Crohns-patienter med kikkertundersøgelser efter et halvt år (26 uger).

Rresultaterne er baseret på fase 3b studiet VERSIFY, der er en multicenterundersøgelse, som evaluerer effekten af ​​Entyvio ved fuldstændig slimhindeheling, endoskopisk remission (Simple endoscopic score for Crohns sygdom [SES-CD] ≤ 4) og endoskopisk respons (50% fald i SES-CD fra baseline).

I alt deltog 101 patienter med moderat til stærkt aktiv Crohns sygdom, der tidligere havde oplevet behandlingssvigt med kortikosteroider, immunmodulatorer og / eller mindst en TNFa-antagonistbehandling.  46 procent af patienterne blev kategoriseret som havende alvorlig endoskopisk aktivitet ved starten med en SES-CD score på over 15.

Patienterne fik 300 mg Entyvio intravenøst ​​i uge 0, 2, 6 og derefter hver 8 uger i 26 uger efterfulgt af en forlængelsesperiode på 26 uger. Eskalering af dosis var ikke tilladt.

Resultaterne i uge 26 viste, at Entyvio medførte fuldstændig slimhindeheling hos 15 procent, endoskopisk remission hos 12 procent og endoskopisk respons hos 25 procent af den samlede population af Crohns-patienter.

Især patienter, der ikke havde fået anti-TNFa behandling, havde en positiv respons i form af fuldstændig mucosal healing (24 %), endoskopisk remission (20%) og endoskopisk respons (28%).

Dermatologien kommer til Nordjylland

1. september åbner Aalborg Universitetshospital dørene til helt nyt dermatologisk speciale. Christian Vestergaard er ansat som ledende overlæge og får ansvaret for at bygge den nye hospitalsafdeling op fra grunden. Han konstitueres desuden i et professorat.

Kræftlæge: Vi skal lære at bruge data om adjuverende immunterapi

ASCO: Heller ikke i år bød ASCO på data, der her og nu kommer til at ændre måden, man behandler modermærkekræft på. Det mener læge Marco Donia, som er formand for Medicinrådets fagudvalg vedrørende modermærkekræft.

Fasenra bliver standardbehandling mod svær astma

Patienter med svær astma får en tredje mulighed for biologisk tillægsbehandling, efter at Medicinrådet onsdag godkendte Fasenra (benralizumab) som standardbehandling på lige fod med de to biologiske tillægsbehandlinger mepolizumab og reslizumab.

Nye retningslinjer til udredning af interstitielle lungesygdomme

Dansk Lungemedicinsk Selskab har netop offentliggjort de nye retningslinjer for Interstitielle lungesygdomme (ILS) og der er flere elementer, den praktiserende læge skal være opmærksom på, når patienten med en interstitiel sygdom skal opspores blandt de øvrige lungesyge patienter.

Færre tryksår giver millionbesparelser

Systematisk arbejde for at forhindre tryksår i ældreplejen kan betale sig. Borgerne slipper for tryksår og kommunen får frigjort ressourcer.

Humira reducerer ikke aorta-inflammation

Antistoffet adalimumab (Humira) har ingen effekt på aorta-inflammation, der øger risikoen for hjertekar-problemer. Til gengæld så det ud til at forbedre andre vigtige markører for betændelse.

Simpel vakuumbandage mindsker risikoen for sårruptur

Et nyt klinisk multicenterstudie viser, at forekomsten af postoperative sårkomplikationer mindskes, og risiko for post-mammaplasty sårruptur begrænses, når NPWT (en simpel vakuumbandage) bliver brugt profylaktisk på lukkede operationssår i forbindelse med brystreducerende operation.

Uenighed om antallet af ekspertcentre for svær astma

Vil få ekspertcentre med stor ekspertise inden for svær astma være at fortrække frem for et par centre i hver af landets fem regioner? Det spørgsmål florerer blandt nogle af de lungemedicinske kilder, Medicinske Tidsskrifter har talt med gennem den senere tid.

Nyheder fra Medicinske Tidsskrifter

Hæmatologisk Tidsskrift