Om os | Om nyhedsbrevene | Annoncer | Betingelser

To procents kravet var en succes - nu kommer måske noget værre

Af Kristian Lund d. 04 oktober 2017 i kategorien Politik

Så opgav regeringen at stritte i mod opgivelsen af to procents kravet, og overalt i sundhedsvæsenet ånder man lettet op. Men gad vide om ikke lettelsen er for tidlig – der er nemlig ingen tvivl om, at et nyt krav er på vej, og måske kan det ligefrem blive endnu skrappere end det snart 20-årige krav om bestandig at løfte produktiviteten.

I psykiatrien gælder alle kneb

Af Kristian Lund d. 03 oktober 2017 i kategorien Behandlinger

Det er med psykiatri som med kærlighed – alle kneb gælder. For psykiatrien er det bare ikke romantik men derimod muligheden for at bidrage eller aflaste psykiatrien, som er målet.

I den teknologibegejstrede Region Syddanmark har man nu implementeret en app som kan hjælpe patienterne og aflaste klinikerne.

Medicintilskudsnævnet ødelægger PLO-aftale

Af Kristian Lund d. 24 september 2017 i kategorien Behandlinger

Sikke en lettelse at regionerne og de praktiserende læger kunne finde hinanden i et ny aftale. Ovenikøbet kan man glæde sig over at aftalen specifikt afsætter penge til at forbedre indsatsen over for patienter med diabetes og KOL.

Tak, EASD, næste gang kan alt være ændret

Af Kristian Lund d. 15 september 2017 i kategorien Behandlinger

Det minder om Irma. Presset mod industribetalte rejser tårner sig op med en naturkrafts styrke. Region Syddanmark har besluttet helt at kortslutte muligheden, og de andre regioner er på vej med deres reglementer. 

Det hele blev sat i gang af kræfter i Medicinrådet, anført af patientforeningerne. Siden har det grebet om sig, så man skulle tro, at det er kriminelt at komme i berøring med industrien.

Tænk på de praktiserende læger - diabetes bliver et helvede

Af Kristian Lund d. 14 september 2017 i kategorien Behandlinger

Diabetologerne der netop nu nyder det faglige sammenhold her ved EASD's årlige møde, denne gang i Lissabon, burde, inden de går i seng i aften, sende en tanke til deres kollegaer i almen praksis hjemme i det blæsende og sure vejr i Danmark. Rigtigt meget af det, som præsenteres her ved årsmødet, dukker op, før eller siden, hos de praktiserende læger, og de skal altså ikke bare holde øje med de nye lægemidler til diabetes, de skal også vide en hel del om alle de andre lægemidler, som er til rådighed i deres klinik.

Belav jer på et chok, I endokrinologer

Af Kristian Lund d. 13 september 2017 i kategorien Behandlinger

Intervention er det nye sort i diabetes.

Fedmekirurgi var helt ude i kulden i Danmark efter et veltilrettelagt attentat orkestreret af Sundhedsstyrelsen – men med al den nye dokumentation om fordelene ved kirurgi kan selv ikke de danske sundhedsmyndigheder holde det nede.

Danskerne fortjener et Sundhedsparti

Af Kristian Lund d. 31 august 2017 i kategorien Politik

Danskerne har brug for et Sundhedsparti, helst hurtigt, inden det går helt galt. Lige nu tåger politikerne rundt på Christiansborg i den vildfarelse at danskernes højeste ønske er skattelettelser og alle mulige andre afgiftsreduktioner.

Snollede 500 mio. kr. har regeringen afsat til sundheden, altså en rynke i havet, og en splint i rumpen.

Lungemedicinerne klæder nævn af til skindet

Af Kristian Lund d. 23 august 2017

Det sker – men efterhånden for sjældent – at man blæses omkuld over læger, som tør tage risici for at kæmpe for de behandlinger, som de tror på. Den slags er ikke karrierefremmende hos deres chefer. Man risikerer tværtimod at blive beskyldt for at stå i ledtog med fanden selv – eller ligefrem medicinalindustrien.

Klinikcheferne på RH vinder pyrrhussejr

Af Kristian Lund d. 22 august 2017 i kategorien Prioritering

Med sådanne venner, behøver man ikke fjender.

Kilinikcheferne på Rigshospitalet er fundet sammen om en protestskrivelse til Region Hovedstaden. Budskabet fra denne kreds – blandt dem en hel stribe at landets allerfineste og mest kompetente læger - var direkte og rettet til ledelsen af deres region: Nu kan vi ikke længere leve op til de berettigede forventninger patienter, pårørende, ja, borgere, måtte have til vores indsats.

SOS, psykiatrien nødstedt i Hovedstaden

Af Kristian Lund d. 21 august 2017 i kategorien Politik

Børne- og Ungepsykiatrien i Region Hovedstaden har sendt sit SOS til sin ledelse. Hjælp os. Nu. Vi magter ikke at levere en forsvarlig patientbehandling, hvis vi samtidig skal levere varen på Sundhedsplatformen. 

Medicintilskudsnævnet vil øge overbehandling med steroider

Af Kristian Lund d. 19 juni 2017 i kategorien Prioritering

Sundhedspolitikerne burde følge Medicintilskudsnævnets afgørelse vedrørende behandling af KOL og astma tæt. Processen har stået på i tre år. Intet mindre. Men nu nærmer en afgørelse sig, og alt tyder på, at den kommer til at flugte med Medicintilskudsnævnets patientfjendtlige linje.

Data fra virkeligheden på fremmarch

Af Kristian Lund d. 13 juni 2017 i kategorien Diverse

Overalt er såkaldt real world evidence på fremmarch. Man ser det ved videnskabelige kongresser, og i de medicinske debatter – og det er en kæmpe chance for Danmark, som er olympisk mester på feltet.

Lipidkrigen: Nu skal Medicinrådet vise sit værd – for første gang

Af Kristian Lund d. 06 juni 2017 i kategorien Prioritering

Lipidkrigen er på vej ind i sin næste og afgørende fase. I dag, 7. juni, skal Medicinrådet træffe sin første virkeligt vigtige beslutning. Hvad skal Danmark satse på, når det gælder de såkaldte PCSK9-hæmmere, som har vist sig at være anvendelige til at reducere LDL-kolesterol hos patienter, som reelt er truet på livet.

Hvor er hunden begravet på Rigshospitalet?

Af Kristian Lund d. 30 maj 2017 i kategorien Behandlinger

Sådan kommer man på forsiden af landets aviser og bliver kommenteret i talrige indslag på tv – foruden at man får en alvorlig balle fra en af landets store patientforeninger. Man skal bare aflyse hver 8. hjerteoperation, med henvisning til, at der er overraskende mange akutte patienter.

Ebberød Bank sætter sig på medicingodkendelserne

Af Kristian Lund d. 18 maj 2017 i kategorien Prioritering

Vi lever sandelig i spøjse tider.

Nu har Medicintilskudsnævnet, efter mere en tre års arbejde, barslet med en løsning, som kan minimere samfundets udgifter til medicin til patienter med KOL og astma. Det er tredje forsøg fra nævnet, som ellers består af begavede og indsigtsfulde læger - men man er ifølge formanden for Dansk Lungemedicinsk Selskab, Ole Hilberg, ikke nået frem til en brugbar løsning.

[12 3 4 5  >>  

FORSIDEN

Gennembrud i behandling af kæmpecellearteritis

15. oktober 2017 Gigt
EU-kommisionen har netop godkendt RoActemra til behandling af kæmpecellearteritis i Europa. Dansk forsker mener, det er et gennembrud i behandlingen.

Nyheder fra Medicinske Tidsskrifter

Hæmatologisk Tidsskrift