Sundhedsstyrelsen erkender problemer med dyr rapport
Læs dette nyhedsbrev i browser
logo leftlogo right

Velkommen til Medicinsk Tidsskrift

Værsgo, her er den første udgave af nyhedsbrevet ’Medicinsk Tidsskrift’.

Du er modtager, fordi vi kender dig som en aktiv part i det primære sundhedsvæsen og i det danske sundhedsvæsen generelt.

Det er nemlig kendetegnet ved modtagerne af Medicinsk Tidsskrift. Langt den største del af modtagerne er praktiserende læger, og omdrejningspunktet for Medicinsk Tidsskrift er også almen praksis. Men Medicinsk Tidsskrift udkommer også til sundhedspolitikere og administratorer i sundhedsvæsenet, foruden forskere, visse speciallæger og apotekere. Også ledelserne i visse patientforeninger kan læse med.

Medicinsk Tidsskrift er skabt af undertegnede, Kristian Lund, og Nina Vedel-Petersen. Vi har begge med journalistisk baggrund i mange år beskæftiget os med faglig kommunikation til læger.

Jeg har været direktør og chefredaktør på Dagens Medicin, som jeg selv var med til at starte i 1997, og Nina Vedel-Petersen er partner og medejer i Sundhedsmedierne. Hun har erfaring som redaktør og ejer af en række webbaserede medier, også på sundhedsområdet.

Læs resten af denne velkomst om vores målsætning og redaktionelle linie her.

Kristian Lund,
Medicinsk Tidsskrift

Diabetes-eksperter imponerede:

SGLT-2 hæmmer medfører markant reduktion af hjertedød

Et opsigtsvækkende studie, som netop er fremlagt på årsmødet i den europæiske diabetes kongres, EASD, dokumenterer en markant reduktion af hjerterisici ved anvendelsen af såkaldte SGLT-2 hæmmere i behandling af diabetes 2.

Sundhedsstyrelsen erkender problemer med ny rapport

Sundhedsstyrelsen har besluttet, at der skal laves ekstra beregninger, og overvejer om en helt ny dyr rapport om sygdomsbyrden i Danmark, skal ændres efter massiv kritik af beregningsmetoderne.
Der er således et to-cifret milliard-beløbs forskel i opfattelsen af hvor store omkostninger til diabetes er.
 

Kristian Lunds mening:

Dyr rapport om sygdomsbyrden er makværk

Hvis myndigheder og politikere vælger at tro på en helt aktuel rapport fra det ellers så respekterede Statens Institut for Folkesundhed (SIF), så undervurderer de massivt indsatsen, og forklaringen er systematiske fejl i rapporten, og de fortegner helt og aldeles, hvad der foregår.

Torsten LauritzenNu er det almen praksis tur til at blive styrket

En væsentlig svaghed ved sundhedssystemet i dag er den enorme forskel, der kan være i behandlingen af patienterne i almen praksis.

”Forskellene i, hvad lægerne gør, er ofte uacceptabel stor. Det er fint, at den enkelte praktiserende læge har dygtiggjort sig inden for specielle områder, som har hendes eller hans specielle interesse, men vi er nødt til at have en fælles minimum-standard,” mener Diabetesforeningens nye lægefaglige rådgiver, Torsten Lauritzen.
EASD KONGRES I STOCKHOLM

Dårlig blodsukkerkontrol øger risikoen for demens

Kristian Lund

Kvinder med diabetes har højere risiko for hjerteanfald end mænd