Vi har fået en regering, som ikke tror på lægerne

Medicinsk Tidsskrift

-først med nyheder om ny medicin

Om os | Om nyhedsbrevene | Annoncer | Betingelser

Forsyningsproblemer med øjensalve

Sundhedsstyrelsen har besluttet at ændre udleveringsgruppen for Zovir (aciclovir) øjensalve fra mandag d. 13. april 2015 på grund af forsyningsproblemer.

Sundhedsstyrelsen har besluttet at ændre udleveringsgruppen for Zovir (aciclovir) øjensalve fra mandag d. 13. april 2015 på grund af forsyningsproblemer.

Der er i øjeblikket forsyningsproblemer for Zovir (aciclovir) øjensalve 3 procent på globalt plan. GlaxoSmithKline, som er markedsføringsindehaver af Zovir øjensalve, har derfor introduceret en global rationering af deres lagre for at sikre, at de produkter, der er til rådighed, bliver anvendt der, hvor behovet for behandling er størst.

I Danmark forventes der at være produkter til cirka to måneders normalt salg. Sundhedsstyrelsen ønsker at sikre, at der fortsat vil være tilgængelig aciclovir øjensalve til de mest kritiske patienter. Styrelsen har derfor valgt at ændre udleveringsgruppen for aciclovir øjensalve, så det primært er øjenlæger, der kan udskrive øjensalven.

Praktiserende læger vil altså ikke længere kunne udskrive aciclovir øjensalve, og recepter udskrevet af praktiserende læger vil ikke længere kunne blive indløst på apoteket. Patienter med behov for aciclovir øjensalve skal i stedet henvises til praktiserende øjenlæger eller øjenafdelinger på sygehuse.

Læs mere sundhedsstyrelsen.dk

 

Tags: øjensalve

Dansk behandling for lentigo maligna flugter med nyeste erfaringer

EADV-Spring: Lentigo maligna (LM) kan behandles både kirurgisk og ikke-kirurgisk, og det kan være vanskeligt at vælge den mest hensigtsmæssige behandling. Valget afhænger blandt andet af læsionens lokalisering og patientens forventede levetid.

Resistente hudsvampe breder sig i Europa

Nogle patienter med hudsvamp får i dag en behandling, som ikke virker. Det kan skyldes en svampemiddelresistens, som formentlig er mere udbredt end hidtil antaget.

Probiotisk kost kan gavne HS-patienter

Ubalance i tarmens bakterier kan spille en betydelig rolle ved udviklingen af hudsygdommen Hidradenitis Suppurativa (HS). Det viser et studie, som blev præsenteret på EADV 2021 Spring Symposium i den forgangne weekend.

Nyheder fra Medicinske Tidsskrifter

Hæmatologisk Tidsskrift

Propatienter

Topup nb

OPEN

Hallo