Om os | Om nyhedsbrevene | Annoncer | Betingelser

Patienter med sygdomme i pulsårerne dør på venteliste

Femten-tyve patienter på venteliste til Karkirurgisk Klinik Rigshospitalet er døde, inden de nåede at komme til den første undersøgelse. Knap halvdelen er døde inden for de første fire uger efter at de er henvist til undersøgelse.

Det viser en undersøgelse, som Rigshospitalet har foretaget i september i år, fordi ventetiden for at komme til på Karkirurgisk Klinik er steget markant over de senere år. Lige nu venter patienterne i op til fire måneder. Og trods forskellige tiltag, er det endnu ikke lykkedes hospitalet at nedbringe ventetiden – tværtimod er den fortsat med at stige.

Forklaringen er en stigning på 20 procent over fire år i antallet af patienter, som betyder, at klinikkens kapacitet ikke rækker. Alene i år har klinikken fået henvist mere end 3.500 patienter.

”Undersøgelsen har givet os ny viden, som vi ser på med stor alvor. Det er ikke sikkert, vi kunne have hjulpet de konkrete patienter, men vi er meget kede af, at vi ikke har haft kapacitet til i det mindste at kigge på dem og se, om vi kunne hjælpe,” siger vicedirektør Per Jørgensen.

Den stigende ventetid har fået hospitalet til at flytte ressourcer fra andre områder til Karkirurgisk Klinik. Men da det ikke har været nok, har man selv bevilget flere penge til området, lige som man har bedt Regionen om at øge bevillingen til klinikken. Desuden vil man gøre det tydeligere for patienterne, at der findes andre steder i landet, der behandler disse sygdomme, som måske har kortere ventetid.

Rigshospitalets mål er at få nedbragt ventetiden til max. fire uger.

Nyheder fra Medicinske Tidsskrifter

Hæmatologisk Tidsskrift