Kristian Lunds blog

Medicinsk Tidsskrift

-først med nyheder om ny medicin

Om os | Om nyhedsbrevene | Annoncer | Betingelser


Fiskeolie beskytter ikke mod hjertekarsygdom

En ny analyse af ti tidligere studier rammer en tyk pæl gennem myten om, at kosttilskud med fiskeolie beskytter mod hjertekarsygdom.

De ti studier omfatter tilsammen 78.000 mennesker med hjertekarsygdom eller med risiko for at få det. De har fået doser af omega-3, der varierede fra 226 – 1.800 mg. pr. dag. Og studierne løb i snit over fireogethalvt år.

Uanset hvordan forskerne vendte og drejede tallene kunne de ikke finde nogen sammenhæng mellem indtagelsen af omega-3 fedtsyre og en lavere forekomst eller risiko for nogen som helst hjertekarsygdomme. Der var heller ingen forskelle på om det var mænd eller kvinder.

America Heart Association anbefaler i dag mennesker med karsygdom, som ikke får nok omega-3 gennem kosten, at supplere med fiskeolie. Men denne anbefaling er der altså ingen evidens for, konstaterer forskerne bag den nye analyse, der er og er offentliggjort i magasinet JAMA Cardiology.

Myte afkræftet: SU'ere er ikke farlige for hjertet

EASD 2019: Sulfonylurinstof (SU) ser alligevel ikke ud til at øge risikoen for tidlige død af hjertekar-sygdom, selv om det hos mange har været en udbredt opfattelse i årtier.

NYHEDSKOMMENTAR:

Rygterne om SU's død var temmelig overdrevne

EASD 2019: Det er sjældent, at nogen ligefrem håber på snarlig død for andre. Men sådan har det vist været med lægemidlet glimepirid, en første generation SU, her på EASD.

Nyheder fra Medicinske Tidsskrifter

Hæmatologisk Tidsskrift

Propatienter