Skip to main content

Medicinsk Tidsskrift

-først med nyheder om ny medicin

Færre komplikationer med ledningsfri pacemaker

Patienter, der bruger den første ledningsfri pacemaker, Mikra TPS, har en mindre risiko for komplikationer end med standard pacemakere.

Det viser en ny undersøgelse, der for nylig blev præsenteret på den europæiske kardiologiske kongres, ESC, i Rom.

96 procent af patienterne oplevede ingen større komplikationer gennem 12 måneders opfølgning og faktisk reducerede Micra TPS risikoen for større komplikationer med 48 procent i forhold til konventionelle systemer. Risikoen var lavere på tværs af alle undergrupper af patienter, uanset om man målte efter alder, køn eller komorbiditet.

Den samlede reduktion af større komplikationer med Micra TPS var forbundet med en 47 procents reduktion i risikoen for indlæggelse og 82 procentreduktion i risikoen for rettelser som udtagning, repositionering eller udskiftning sammenlignet med konventionelle pacemakere. Disse reduktioner skyldte hovedsageligt at der ikke var komplikationer i form af pneumothoraces (luft mellem lungerne og brystvæggen), at pacemakeren løsrev sig eller medførte infektioner.

Ud fra undersøgelsen resultater tyder det på at pacemakerens levetid er på linie med konventionelle pacemakere. Baseret på 644 patienter brug i 12 måneder har Micra TPS en forventet gennemsnitlige levetid på mere end 12 år.

Micra TPS er på størrelse med en stor vitaminpille og er minimalt invasiv. Under implantationsproceduren fastgøres den til hjertet med små tænder og leverer elektriske impulser, som pacer hjertet gennem en elektrode i den ene ende.

I modsætning til traditionelle pacemakere har Micra TPS ikke ledninger eller et kirurgisk "lomme" under huden, hvilket reducerer potentielle komplikationer.

LDL-kolesterol, PCSK9, åreforkalkning, pacemaker