Skip to main content

Medicinsk Tidsskrift

-først med nyheder om ny medicin

Antidot til Pradaxa 100 procent effektiv

Antidoten Idarucizumab (Praxbind), som er udviklet til det første NOAK-middel, dabigatran, er effektiv hos 100 procent af patienter, der tager det antikoagulerende middel.

Det viser den hidtil største undersøgelse af en NOAK-antidot, fase III-studiet RE-VERSE AD, hvor 494 patienter fra hele verden inklusive Danmark har deltaget.

Idarucizumab er en såkaldt antidot, der skal forhindre, at patienter, der tager det blodfortyndende NOAK-middel, Pradaxa, mod hjerteflimmer, skal bløde ukontrolleret i akutte situationer.

Patienterne i studiet omfattede alvorligt syge eller tilskadekomne patienter, som krævede øjeblikkelig revertering af dabigatrans blodfortyndende effekt (herunder patienter involveret i en bilulykke, patienter med aortaaneurisme eller patienter, der have brug for en organtransplantation).

Resultaterne, der netop er offentliggjort på American Heart Association kongres i New Orleans, Louisiana., viste en maksimal revertering af Pradaxa’s antikoagulerende effekt inden for fire timer og blev målt til 100 procent (95 procent Cl, 100-100 procent), hvilket betyder, at effekten var 100 procent i fire timer efter administration af Praxbind.