Om os | Om nyhedsbrevene | Annoncer | Betingelser

LDL-kolesterol kan med fordel sænkes yderligere

Nye data peger på, at LDL-kolesterol med fordel kan sænkes endnu mere hos patienter med hjertekar-sygdomme – endda til langt under de nuværende anbefalinger. Det fremgår af en sekundær analyse af det store FOURIER-studie af evolocumab (Repatha).

Analysen viser et statistisk signifikant forhold mellem lavere niveauer af LDL-C og færre hjertekarhændelser hos patienter med åreforkalkning. Der var ingen evidens for, at effekten klinger af, lige som der heller ikke blev identificeret nye sikkerhedsproblemer i denne analyse. Resultaterne blev præsenteret mandag på ESC-kongressen i Barcelona og samtidig offentliggjort i The Lancet.

"Med denne analyse har vi yderligere demonstreret sikkerheden og effektiviteten ved at opnå et LDL-C langt under de nuværende mål," sagde hovedforfatter på analysen, Robert P. Giugliano fra Brigham og Women's Hospital og Harvard Medical School, Boston, USA. "Disse resultater fra den første analyse af en stor kohorte af patienter til opnåelse af sådanne ultra-lave LDL-C niveauer understøtter brugen af ​​intensive lipidsænkende behandlinger af højrisikopatienter i form af en kombination af ​​evolocumab og statinbehandling."

Han slog fast, at resultaterne viser, at "LDL kan reduceres sikkert til hidtil usete lavt niveauer med en kombination af en statin og en PCSK9-hæmmer.”

I den nye analyse blev ca. 26.000 patienter fra FOURIER-studiet fulgt i snit i 2,2 år.

Nyheder fra Medicinske Tidsskrifter

Hæmatologisk Tidsskrift