Om os | Om nyhedsbrevene | Annoncer | Betingelser

Apixaban mere sikkert end warfarin til AF-patienter

Patienter med atrieflimren (AF), der får kardioversion, har især færre strokes, hvis de får apixaban (Eliquis) frem for warfarin. Der er dog ikke den store forskel på de to præparater ift. blødninger.

Sådan lyder resultatet af EMANATE-studiet, som forleden blev fremlagt på ESC 2017 i Barcelona i Spanien.

Patienter, der skal igennem kardioversion, får normalt haparin/warfarin for at reducere risikoen for stroke. Målet med EMANATE var derfor at se på antallet af slagtilfælde og blødninger, når man bruger NOAK-midlet apixaban frem for standardbehandlingen. Studiet inkluderede 1.500 AF-patienter, der blev randomiseret til behandling med de to forskellige præparater. Og forskerne så derefter på forekomsten af slagtilfælde, blodpropper, død, større og mindre blødninger i de to grupper. Her viste det sig, at der var færre strokes blandt dem, der fik apixaban. Således var der blandt forsøgspersonerne ingen tilfælde af slagtilfælde, mens der i gruppen på warfarin var seks tilfælde. Mht. blødninger og blodpropper var der ingen forskel var på de to grupper. I gruppen på apixaban var der to dødsfald, mens der var et enkelt i warfarin-gruppen.

De amerikanske forskere bag studiet sagde efter præsentationen, at de forventede, at studiets resultater vil blive brugt i klinisk praksis.

Nyheder fra Medicinske Tidsskrifter

Hæmatologisk Tidsskrift