Denne krise vil forandre sundhedsvæsenet for altid

Medicinsk Tidsskrift

-først med nyheder om ny medicin

Om os | Om nyhedsbrevene | Annoncer | Betingelser

Forskere advarer mave-tarm-specialister om coronavirus

Da coronavirus kan omfatte mave- og tarmsymptomer, bør mave-tarm-specialsiter (gastroenterologer) overveje coronavirus-sygdom, når de undersøger patienter med gastrointestinale klager sammen med øvre luftvejssymptomer, advarer forskere.

Flere amerikanske gastroenterologiske selskaber, ledet af American Gastroenterological Association, har den seneste tid publiceret fælles kliniske fund, som tyder på evidens for overførsel af coronavirus gennem dråber og rester af afføring som potentiel risiko under endoskopi og koloskopi.

Ifølge Ryan Ungaro, læge ved Icahn School of Medicine i Mount Sinai i New York City, USA, som netop har offentliggjort sin artikel i Clinical Gastroenterology and Hepatologykan patienter med COVID-19-infektion klage over gastrointestinale symptomer såsom kvalme eller diarré. Diarré var et af de mest fremtrædende symptomer i det første tilfælde i USA af COVID-19, og SARS-CoV-2-coronavirus er siden blevet påvist i patienters afføring i blandt andet USA.

Ifølge Ryan Ungaro skal gastroenterologer derfor være opmærksomme på, at de muligvis støder på patienter, som overvejende har GI-symptomer.

"Hvis man ser en patient med GI-symptomer og en vis grad af øvre luftvejssymptomer," bør COVID-19 være en del af en differentieret diagnose," anbefaler han.

Ungaro påpeger desuden, at sundhedspersonalet bør beskytte sig mod infektion under endoskopi-undersøgelser ved hjælp af kirurgiske masker, ansigtsskærme og øjenværn.

”På grund af risiko for smitte bør man overveje fælles retningsliner gående på at udskyde ikke-akutte endoskopier,” mener han.

Ungaro fremhæver desuden forskning fra Kina, der viser abnormaliteter i leveren hos patienter med COVID-19-infektion, inklusiv forhøjede leverenzymer og bilirubin.

10 highlights fra den corona-aflyste amerikanske dermatologiske kongres

Atopisk eksem hos børn og voksne, kuldeallergi og stafylokok aureus hører fortsat til blandt de kliniske udfordringer i de dermatologiske klinikker fremgår det af blandt andet abstracts fra den COVID-19-aflyste kongres, American Academy og Allergy, Astma og Immunology 2020 (AAAAI).

Sammenhæng mellem hudsygdom og IBD

Der ser ud til at være en forbindelse mellem hudlidelsen hidradenitis suppurativa (HS) og de inflammatoriske tarmsygdomme (IBD) Crohns og colitis.

Nyheder fra Medicinske Tidsskrifter

Hæmatologisk Tidsskrift

Propatienter