Kristian Lunds blog


  Ny viden om psykiatri fra Medicinsk Tidsskrift   

Om os | Om nyhedsbrevene | Annoncer | Betingelser

Bedre hjælp på vej til unge med spiseforstyrrelse

I løbet af dette efterår vil der i tre regioner og flere kommuner blive iværksat en række pilotprojekter, der har til formål at yde bedre hjælp til børn og unge med spiseforstyrrelser.

Projekterne udspringer af ’Plan for Borgernes Sundhedsvæsen’, hvor Danske Regioner, KL og Landsforeningen mod Spiseforstyrrelser og Selvskade er gået sammen om at bedre indsatsen på området. Erkendelsen er, at hjælpen til børn eller unge, der sulter sig eller lider af bulimi.  skal være mere fintmasket.

”Vi skal have mere glidende forløb for børn og unge. Det drejer sig blandt andet om at opdage symptomer i tide og sikre et godt forløb mellem behandlingen på sygehuset og tilværelsen derhjemme. Når den ene part slipper, skal den næste være parat til at tage over. Vi skal sikre den bedst mulige behandling for de unge, der i forvejen har nok at slås med,” siger Charlotte Fischer, der er formand for Regionernes psykiatriudvalg.

Pilotprojekterne skal evalueres efter et år, hvorefter de bedste erfaringer vil blive delt med resten af landet.

Opråb fra overlæge: Hjertesvigt skal sidestilles med kræft

Hjertesvigt er en sygdom, der skal tages lige så alvorligt som kræft og KOL. Sådan bør rygmarvsindstillingen være hos alle danskere og ikke mindst deres læger. For som det er i dag, har patienter med hjertesvigt generelt en dårligere prognose end de burde og kunne have.

Nyheder fra Medicinske Tidsskrifter

Hæmatologisk Tidsskrift

Propatienter