Kristian Lunds blog

Medicinsk Tidsskrift

-først med nyheder om ny medicin

Om os | Om nyhedsbrevene | Annoncer | Betingelser

Kardiologerne er danmarksmestre i NBV - men hvad med noget markedsføring

Skrevet af Kristian Lund d. 26. august 2018

Man kan ikke fratage danske kardiologer, at de er danmarksmestre i disciplinen NBV. De andre speciallæger må være misundelige. 

Teknologisk har DCS overhalet samtlige andre selskaber. Deres løsning kan næsten ikke blive smartere. Det hele er nemt at manøvrere i.

Der er links til forfatterne, og selvom det burde være indlysende interessant, så er DCS blandt de få, der – uden mange omveje – oplyser, hvordan seneste revision blev foretaget. 

I modsætning til rigtig mange selskaber er DCS’s NBV nem at få overblik over, og pædagogisk kan det næsten ikke blive bedre, når man som bruger straks får besked om, hvad der er det nye i den pågældende retningslinje.

Denne løsning kunne stort set alle andre selskaber lære meget af – effektivt og begavet.

En af de smarte features på kardiologernes NBV er, at man kan se, hvor mange der har læst de pågældende afsnit. Det er også smart – og modigt. Dermed afslører selskabet jo, om anbefalingerne bliver læst, og det er trods alt meningen med alt arbejdet.

Igen er der såmænd grund til at tro, at kardiologerne når langt ud, også længere end andre. Tag f.eks. antikoagulationsbehandling, det område er enormt - og seneste store revision skete i marts sidste år, altså for halvandet år siden. Siden har der været 9.100 visninger, og det er jo overbevisende.

Men målgruppen er også stor – der er trods alt over 7.000 almen medicinere derude, hvortil kommer mindst 1.000, som er på vej til at blive almen medicinere. Dertil kommer 500 kardiologer og velsagtens et tilsvarende antal, som er på vej. Og så blegner besøgsantallet altså. 

ESC i München er jo råvarerne til kommende opdateringer af kardiologernes NBV, og formålet er jo, at alle relevante informationer bliver gennemtygget af kardiologerne og derefter serveret på et fad også til andre speciallæger.

Men der kommer systemet med NBV’ere til kort – for udbredelsen kræver opmærksomhed, og derfor kunne man ønske sig, at selskaber som DCS havde et marketingbudget. 

Se, det var der brug for.

Om skribenten

Kristian Lund

Kristian Lund

Kristian Lund er redaktør på Medicinsk Tidsskrift, tidligere chefredaktør på Dagens Medicin og en af landets mest vidende debatører på sundhedsområdet.

Har du en kommentar?

Please login to leave a comment.

Skarp kritik: Derfor stiger forbruget af ICS trods anbefalinger

I Region Hovedstadens primære sektor er det samlede forbrug af inhalationssteroider til patienter med KOL steget to procent fra 2017 til 2018. Det er sket på trods af, at Sundhedsstyrelsen med den Nationale Rekommandationsliste (NRL) i 2017 anbefalede sundhedspersonalet at bruge mindre ICS til denne patientgruppe.

Ekspert om mulige besparelser: Vi bør se på ICS/LABA-forbruget

Indsatser for Rationel Farmakologi (IRF) i Sundhedsstyrelsen har tidligere meldt ud, at sundhedsvæsenet potentielt kan spare op mod 13 millioner kroner, såfremt patienter med KOL skifter brugen af tiotropiumbromid fra Boehringer Ingelheims Spiriva ud med Tevas Braltus.

Professor vil debattere om røntgen skal udfases ved lungekræftdiagnostik

Er det på tide at udfase røntgenbillede som diagnostisk hjælpemiddel, når der er mistanke om lungekræft? Det spørgsmål stiller fhv. formand for Kræftens Bekæmpelse professor Frede Olesen i et oplæg på et debatarrangement om det multidisciplinære samarbejde omkring lungekræft på Vejle Sygehus den 29. april.

Nyheder fra Medicinske Tidsskrifter

Hæmatologisk Tidsskrift

Propatienter