Om os | Om nyhedsbrevene | Annoncer | Betingelser

Nordjyder bedst til depressionsbehandling

Psykiatrien i Region Nordjylland ligger i top, når det gælder kvaliteten i behandlingen af patienter med depression. Det skyldes blandt andet involvering af pårørende, fremgår det af en årsrapport fra Dansk Depressions Database (DDD).

Der er flere parametre, som Psykiatrien i Region Nordjylland klarer sig godt på, og et af dem er blandt andet Sundhedsstyrelsens krav om inddragelse af pårørende i behandlingen.

”Det er meget positivt, at vi i Psykiatrien i Region Nordjylland har opnået gode resultater i forhold til patienter med depression, blandt andet om inddragelse af pårørende og hurtig vurdering af en speciallæge. Arbejdet med Dansk Depressions Database har uden tvivl påvirket praksis og styrket både faglighed og kvalitet i de afdelinger, der arbejder med patienter med depression,” siger professor, direktør for patientforløb og kvalitet i Psykiatrien i Region Nordjylland Jan Mainz.

De pårørende klædes godt på

Formålet med Dansk Depressions Database er, at der på landsplan tilbydes en systematisk og ensartet udredning og behandling af patienter med depression – og at udredningen og behandlingen er af en høj kvalitet. 

”Vi har stort fokus på at inddrage pårørende til de patienter, der er indlagt hos os. Vi afholder to samtaler med pårørende – en ved indlæggelse sammen med patient, kontaktperson og læge og derudover en alene med pårørende, hvor patienten kun er med i starten af samtalen.

Samtalen kun med de pårørende tager både vare på de pårørende og bidrager til hurtigere udredning, men giver også den pårørende større forståelse og viden om sygdommen og klæder dem på til at tage sig af patienten, når han eller hun udskrives. Samarbejdet med de pårørende skærper dermed både udredningen og behandlingen og bidrager til, at patienten hurtigere kan komme hjem til et velfungerende liv igen,” fortæller afsnitsledende sygeplejerske på S7/S8 Lene Johanne Pedersen fra psykiatrien i Region Nordjylland.

Taltz får positiv udtalelse fra CHMP

Taltz anbefales til behandling af aktiv psoreasisartrit hos voksne af Det Europæiske Lægemiddelagentur komité for godkendelse af medicin til mennesker (CHMP). Rigtig god nyhed, mener dansk reumatolog.

Træning er mest effektivt ved impingementsyndrom

Træningsprogrammer, der lægger vægt på specifikke øvelser for rotatormanchet og scapulære muskler, er blandt de mest effektive tiltag til forbedring af skulderfunktion og lindring af smerter ved impingementsyndrom (kollisionssyndrom).

Gigtmiddel kan bekæmpe dødelig hudkræft

Behandling af den mest dødelige form for hudkræft kan blive mere effektiv, hvis den kombineres med et velkendt lægemiddel mod leddegigt.

Studie antyder: D-vitamin forebygger leddegigt

Risikoen for at udvikle leddegigt og andre inflammatoriske sygdomme reduceres ved at sikre et tilstrækkeligt niveau af D-vitamin, men hjælper tilsyneladende ikke stort, når sygdommene først er opstået.

Gabapentinoider giver ikke effektiv smertelindring

Gabapentinoiders anvendelse ved behandling af kroniske lændesmerter er udbredt, men effekten er ubetydelig og står ikke mål med bivirkningerne. Det mener et hold canadiske forskere.

Nyopdaget molekyle kan revolutionere gigt-behandling

Et molekyle kan revolutionere behandlingen af leddegigt og andre autoimmune sygdomme ved at hæmme et protein, der medvirker til at få kroppen til at angribe sit eget væv.

Wolfram kan dæmpe colitis

Ved hjælp af grundstoffet wolfram er det lykkedes forskere at reducere den eksplosive aktivitet af visse mavetarm-bakterier, der får eksempelvis colitis til at flamme op.

Nyheder fra Medicinske Tidsskrifter

Hæmatologisk Tidsskrift