Hvorfor må vaccinerne koste mens diabetes-patienter må nøjes

-først med nyheder om ny medicin

Om os | Om nyhedsbrevene | Annoncer | Betingelser

Biologisk behandling til patienter med svær ukontrolleret non-T2 astma

ATS - På den netop afholdte ATS blev seneste resultater fra Navigator-studiet af ​​tezepelumab præsenteret. De viste blandt andet, at den nye biologiske medicin signifikant reducerede forværringer blandt voksne og unge med svær, ukontrolleret astma – også blandt patienter, der ikke tidligere har kunnet tilbydes biologisk behandling. 

Verdens største astmadatabase skabt på nordisk plan

Nordstar - verdens største astmadatabase - er et nordisk samarbejde mellem Danmark, Finland, Norge og Sverige om svær astma, som danske Celeste Porsbjerg, ph.d., overlæge og professor i svær astma på Lungemedicinsk Afdeling, Bispebjerg Hospital står i spidsen for.

Gerd Döring prisen til ung dansk forsker

På den netop afholdte europæiske cystisk fibrose konference fik den danske læge og ph.d.-studerende Peder Berg overrakt Gerd Döring prisen for sit arbejde med CFTR-kanalens betydning for nyrernes regulering af kroppens syre-base-balance hos mennesker med cystisk fibrose.

Stadig flere unge danskere får høfeber og astma

Nyt dansk studie, der netop er publiceret i Clinical and Translational Allergy, viser, at flere unge danskere får høfeber og astma – for sidstnævnte sker det tidligere i livet. I studiet har forsker, Susan Mikkelsen, vist, at man herhjemme endnu ikke har nået et plateau i antallet af mennesker, som udvikler høfeber og/eller astma.

Dupilumab viser gode resultater blandt børn

ATS - I det kliniske fase III forsøg VOYAGE reducerede Dupixent (dupilumab) signifikant astmaforværringer blandt børn i alderen fra seks til 11 år. Studiet blev præsenteret på den netop afholdte American Thoracic Society (ATS) internationale konference. I Danmark er astmaekspert, Charlotte Ulrik, godt tilfreds med resultaterne.

Berigtigelse

Medicinsk Tidsskrift bragte i april en artikel om, at DSAM satte faktaark om hjemmefødsler på pause. Artiklen indeholdt ukorrekte oplysninger om baggrunden for beslutningen. Det er således ikke korrekt, at Sundhedsstyrelsen i sit høringssvar til DSAM i december 2018 kaldte oplysningerne i udkastet ”forkerte og i direkte modstrid” med deres eget daværende og stadig ikke færdigreviderede udkast til retningslinjer. Medicinsk Tidsskrift beklager.

Peter Rossing efter ADA: Type 2-retningslinjer skal revideres igen

ADA: Nye lægemidler og ny evidens ændrer diabeteslandskabet hastigt, og det er allerede tid til igen at tage retningslinjerne for behandling af type 2-diabetes op til revision, vurderer professor Peter Rossing, der har været med til at lave de internationale og danske guidelines på området.

Ny ADA-EASD-konsensus rapport for type 1-diabetes på trapperne

ADA: Et uddrag af en konsensus rapport fra den amerikanske og europæiske diabetesassociation ADA og EASD blev fremlagt under ADA 2021 med bidrag fra dansk professor. Forfatterne bag efterlyser feedback fra deltagere på sessionen.

Nyheder fra Medicinske Tidsskrifter

Hæmatologisk Tidsskrift

Propatienter

Topup nb

OPEN

Hallo