Når Magnus Heunicke siger vores - så mener han regeringens

Medicinsk Tidsskrift

-først med nyheder om ny medicin

Om os | Om nyhedsbrevene | Annoncer | Betingelser

Vaccine af gravide kan potentielt beskytte nyfødte mod RS-virus

Nordsjællands Hospital danner rammen for en del af et internationalt forskningsprojekt i de kommende to år, hvor man skal undersøge, om gravide kvinder, der vaccineres mod luftvejsvirussen respiratorisk syncytialvirus, kan beskytte deres børn mod alvorlig infektion i de første levemåneder.

Samspillet mellem gener kan bedre behandling af børneastma

​Forskere fra Dansk BørneAstma Center har i samarbejde med forskere fra DTU, SSI og flere amerikanske forskningsgrupper identificeret et nyt astma-gen - FUT2I samspil med blodtypen AB0 øger genet risikoen for børneastma og bakterielle infektioner.

DLS-formand: Her er highlights fra moppedrengen GOLD 2021

I de seneste GOLD-vejledninger 2021 er der i alt 244 nye referencer, ligesom tabeller er revideret og nye sætninger tilføjet. Og resultatet er ifølge formanden for Dansk Lungemedicinsk Selskab noget af en mobbedreng, som kan være lidt uoverskuelig at komme igennem.

Kunstig intelligens overvåger covid-19-patienter

Danske forskere fra Rigshospitalet, Bispebjerg og Frederiksberg Hospital samt DTU Sundhedsteknologi har udviklet et unikt, kunstigt intelligent system med trådløs overvågning af patienter. Systemet bliver nu bredt ud på landets hospitaler, så de bedre kan hjælpe patienter med covid-19.

Nyt Lilly-præparat ligner en kur mod type 2-diabetes

En ugentlig behandling med en høj dosis af tirzepatid (15 mg) giver et stort vægttab og normaliserer langtidsblodsukkeret hos en stor del af overvægtige med type 2-diabetes efter bare 40 og 52 uger, viser resultater fra to fase III-studier. 

Professor: OECD overdriver diabetes i Danmark

Over otte procent af den voksne danske befolkning har nu en diabetesdiagnose, ifølge en ny rapport fra OECD. Hermed har Danmark indtaget en femteplads i Europa i forhold til andelen af befolkningen med diabetes. Heldigvis skyder OECD’s rapport langt over mål, vurderer danske forskere.

DES: Sensorbaseret glukosemåling bør tilbydes flere

Alle med type 1- og type 2-diabetes, der tager insulin flere gange dagligt og behandles på sygehus, bør få sensorbaseret glukosemåling, melder Dansk Endokrinologisk Selskab.

Nyheder fra Medicinske Tidsskrifter

Hæmatologisk Tidsskrift

Propatienter

Topup nb

OPEN

Hallo