Denne krise vil forandre sundhedsvæsenet for altid

Medicinsk Tidsskrift

-først med nyheder om ny medicin

Om os | Om nyhedsbrevene | Annoncer | Betingelser

Forskere advarer mave-tarm-specialister om coronavirus

Da coronavirus kan omfatte mave- og tarmsymptomer, bør mave-tarm-specialsiter (gastroenterologer) overveje coronavirus-sygdom, når de undersøger patienter med gastrointestinale klager sammen med øvre luftvejssymptomer, advarer forskere.

Entyvio også effektiv som injektion mod Crohns

Entyvio (vedolizumab) medførte klinisk remission hos signifikant flere Crohns-patienter end placebo i Takedas fase 3 VISIBLE 2-undersøgelse, hvor midlet blev givet subkutant hver anden uge i et år.

IBD-database lukket - led under manglende indberetninger

Kort før jul blev databasen for Biologisk Behandling af Inflammatoriske Tarmsygdomme (BIOIBD) lukket ned. Databasen blev oprettet i 2016 for at undersøge, om behandlingen med biologiske lægemidler sker i overensstemmelse med de nationale retningslinjer.

Medicinrådet nedjusterer vurdering af tofacitinib

Efter at EMA i efteråret 2019 advarede om alvorlige bivirkninger ved lægemidlet tofacitinib, nedgraderer Medicinrådet nu vurderingen af lægemidlet til nogle patienter med colitis ulcerosa.

Medicinrådet kan ikke kategorisere Stelara mod colitis ulcerosa

Den samlede værdi af Stelara (ustekinumab) til patienter med moderat til svær colitis ulcerosa, der endnu ikke har fået biologiske og målrettede syntetiske lægemidler (BMSL), ikke kan kategoriseres i sammenligning med infliximab og vedolizumab, vurderede Medicinrådet på sit møde den 19. marts.

Ny behandling mod akut bugspytkirtelbetændelse i sigte

Patienter med akut pancreatitis indlægges ofte med svære mavesmerter, men teorien om, at morfin kan være med til at forværre sværhedsgraden af sygdommen, bliver nu afprøvet i et forsøg over de kommende år.

10 highlights fra den corona-aflyste amerikanske dermatologiske kongres

Atopisk eksem hos børn og voksne, kuldeallergi og stafylokok aureus hører fortsat til blandt de kliniske udfordringer i de dermatologiske klinikker fremgår det af blandt andet abstracts fra den COVID-19-aflyste kongres, American Academy og Allergy, Astma og Immunology 2020 (AAAAI).

Sammenhæng mellem hudsygdom og IBD

Der ser ud til at være en forbindelse mellem hudlidelsen hidradenitis suppurativa (HS) og de inflammatoriske tarmsygdomme (IBD) Crohns og colitis.

Nyheder fra Medicinske Tidsskrifter

Hæmatologisk Tidsskrift

Propatienter