Om os | Om nyhedsbrevene | Annoncer | Betingelser

Dansk studie: Ældre tarmkræftpatienter skal ikke have enkeltstofbehandling

ESMO2018: Ældre, skrøbelige patienter med spredt tarmkræft skal ikke have enkeltstofbehandling. Det slår det nordiske studie NORDIC9 fast. Studiets resultater blev præsenteret ipå ESMO 2018  af ph.d.-studerende Stine B. Winther, som er læge på Onkologisk Afdeling, Odense Universitetshospital.

Komplekse autoimmune sygdomme får nationalt center

Kroniske autoimmune sygdomme begrænser sig sjældent til ét organ. Derfor kan der være behov for flere specialister for at sikre et godt, tværfagligt behandlingsforløb, der er tilpasset den enkelte patient i stedet for den enkelte sygdom.

Tarmkræftscreening opfylder indikatormål

Status for de første tre år med screening for tarmkræft i Danmark er opgjort, og resultaterne lægger sig tæt op ad indikatormålene. Men indikatormål er ikke nok til at kalde programmet for en succes, mener kritiker.

Danskere med i ambitiøst EU-projekt om målrettet behandling

De seneste år er der sket en rivende udvikling inden for biologiske lægemidler til behandling af kræft. EU ønsker nu at understøtte, at den viden får afsmittende effekt på de kroniske sygdomme. Og danske klinikere og forskere deltager aktivt.

Parasitter ses oftere i rask tarm end i irritabel tyktarm

Parasitter giver ikke symptomer på irritabel tyktarm (IBS) og er hyppigere forekommende hos raske danskere sammenlignet med danskere med IBS. Nye studier viser sammenhæng mellem højere bakterie- og parasitforekomst hos raske sammenlignet med patienter med IBS.

Nyheder fra Medicinske Tidsskrifter

Hæmatologisk Tidsskrift