Medicintilskuds-nævnet afsløret - det handler bare om at spare penge

Medicinsk Tidsskrift

-først med nyheder om ny medicin

Om os | Om nyhedsbrevene | Annoncer | Betingelser

Højdosis semaglutid antyder en revolution af diabetesbehandlingen

Højdosis GLP-1-analoger, såsom 2,4 mg semaglutid om ugen, vil i den nære fremtid gøre et stort antal personer symptomfrie for type 2-diabetes gennem et betydeligt vægttab, vurderer professor Sten Madsbad. I hvert fald så længe de nyeste data fra STEP-programmet står til troende.

Sanofi giver rabat på Lantus for at bevare tilskud

En intern e-mail fra Lægemiddelstyrelsen til Sundhedsministeriet afslører, at Medicintilskudsnævnet har håbet, at det stærkt kritiserede forslag om at fjerne tilskud til en række insulin-præparater ville resultere i et prisfald på præparaterne.

Selskaber skal teste metformin for forurening

Sidste år blev der fundet små spor af den kræftfremkaldende nitrosamin i metformin-lægemidler udenfor Europa. Lægemiddelmyndighederne har nu sat et krav til de relevante virksomheder om at teste for nitrosamin-typen, N-nitrosodimethylamine (NDMA), inden frigivelse af medicinen.

Sundhedsminister undviger spørgsmål om insulintilskud

Folketingets Sundheds- og Ældreudvalg har spurgt sundhedsminister Magnus Heunicke (S), hvad hans holdning er til Medicintilskudsnævnets forslag om at fjerne generelt tilskud til en lang række insulin-præparater. 

Højdosis semaglutid har større effekt

Der er godt nyt til patienter med type 2-diabetes. Novo Nordisks højdosisudgave af lægemidlet semaglutid på to milligram viser bedre resultater end udgaven på et milligram, der sælges under navnet Ozempic.

Tilskudsnævn håber, at færre tilskud til insulin vil presse priser

Medicinsk Tidsskrift har fået indsigt i en e-mail sendt fra Lægemiddelstyrelsen til Sundheds- og ældreministeriet, hvori det beskrives, at Medicintilskudsnævnet håber, at det stærkt kritiserede forslag om at fjerne tilskud til en lang række insulin-præparater vil resultere i et prisfald på præparaterne.

Farvel til ordet sukkersyge på etiketter og recepter

Ordet sukkersyge vil ikke længere fremgå af recepter og doseringsetiketter efter en henvendelse til Lægemiddelstyrelsen fra Steno Diabetes Center Odense og tænketanken Type 1.

Mand med særlige mutationer kureret for type 1-diabetes

En fortløbende behandling med JAK-hæmmeren Jakavi (ruxolitinib) har kureret ung mand for type 1-diabetes – i hvert fald indtil videre, konkluderer forskere bag case-studie udgivet i NEJM.

EMPEROR-Reduced: SGLT-2-hæmmer har selvstændig effekt på hjertesvigt

EASD: SGLT-2-hæmmeren Jardiance (empagliflozin) reducerer risikoen for kardiovaskulær død og indlæggelser med 25 procent i patienter med hjertesvigt sammenlignet med placebo. Risikoreduktionen er sammenlignelig for patienter med og uden diabetes.

Ozempic er en lovende kandidat til behandling af fedme

EASD: Foreløbige resultater fra STEP-programmet viser, at GLP-1-antogonisten Ozempic (semaglutid) har potentiale som fedmereducerende behandling. Semaglutid har vist sig at inducere vægttab på helt op til 17,4 procent.

KOL-inhalator med en ny type bæremolekyler

Medicinalvirksomheden AstraZeneca har i deres Aerosphere inhalator skabt en ny teknologi, der skal sikre, at medicinen på bedre vis når helt ned i de fineste dele af patientens luftveje. Det sker blandt andet ved hjælp af amfifile fosfolipidmolekyler.

Nyheder fra Medicinske Tidsskrifter

Hæmatologisk Tidsskrift

Propatienter