Vi har fået en regering, som ikke tror på lægerne

Medicinsk Tidsskrift

-først med nyheder om ny medicin

Om os | Om nyhedsbrevene | Annoncer | Betingelser

Hudlæge: Vi mangler behandlingsmuligheder til børn med eksem

EADV: Mange nye og effektive midler er på vej mod atopisk eksem, men kun meget få af dem er afprøvet på børn, og der vil gå tid, før disse behandlinger bliver tilgængelige for de yngste patienter, vurderer dermatologernes formand Christian Vestergaard.

Direkte sammenligning: JAK-hæmmeren abrocitinib slår dupilumab mod AD

EADV: Nye JAK-hæmmere er på vej frem som alternativer til biologiske og systemisk immunsupprimerende midler i behandling af atopisk eksem, og et nyt studie viser, at abrocitinib opnår bedre resultater end antistoffet dupilumab og har en ligeværdig bivirkningsprofil.

Bimzelx viser gode langtidsresultater mod plaque psoriasis

EADV: Flere kliniske forsøg med i alt 1.789 patienter viser, at lægemidlet Bimzelx (bimekizumab) er sikkert og reducerer forekomsten af plaque psoriasis med mindst 90 procent hos næsten alle patienter i op til to år.

Nye terapier giver mulighed for skræddersyet behandling

EADV: Udviklingen i behandlingen inden for moderat til svær atopisk eksem har været stagnerende i årevis. Men nu er der hul igennem, og flere nye terapier er i brug eller i pipeline.

Risankizumab viser signifikant effekt mod negle-psoriasis

EADV: Antistoffet risankizumab giver signifikante forbedringer i neglepsoriasis hos patienter med psoriasisgigt, som ellers har haft utilstrækkelig effekt eller intolerance over ét tidligere syntetisk immunmodificerende gigtlægemiddel.

Deucravacitinib lovende som oral behandling af psoriasis

EADV: TYK2-hæmmeren deucravacitinib har potentiale til at blive en effektiv og veltolereret behandling af moderat til svær plaque psoriasis, konkluderer forskere bag fase III-studierne POETYK PSO-1 og -2.

Forskningschef: Risankizumabs stærke resultater må give hurtig godkendelse

Lars Erik KristensenEADV: Reumatolog og forskningschef på Parker Instituttet, Lars Erik Kristensen, vurderer, at behandlingen med rizankizumab vil overhale andre biologiske stoffer på den lange bane og forventer en hurtig godkendelse efter præsentation af nye fase 3-studier  på EASV.

Rinvoq lindrer AD bedre på alle kropsdele end Dupixent

Jacob ThyssenEADV: Rinvoq (upadacitinib) har konsekvent bedre effekt og giver fuldstændig remission hos flere patienter med atopisk eksem end Dupixent (dupilumab), viser et nyt studie med dansk deltagelse. 

Nyheder fra Medicinske Tidsskrifter

Hæmatologisk Tidsskrift

Propatienter

Topup nb

OPEN

Hallo