Vi har fået en regering, som ikke tror på lægerne

Medicinsk Tidsskrift

-først med nyheder om ny medicin

Om os | Om nyhedsbrevene | Annoncer | Betingelser

Regioner skød problematiske ventetider for hudsygdomme til hjørne

En drøftelse i Danske Regioners sundhedsudvalg om de store regionale forskelle i ventetid blev en tynd kop te. Ventetiderne er helt klart ikke tilfredsstillende, de er dybt problematiske, mener formand for Dansk Dermatologisk Selskab overlæge Christian Vestergaard.

Hårfjerning kan være en effektiv behandling af HS

På Sjællands Universitetshospitals dermatologiske afdeling er det rutine at bruge laser-typen IPL (intense pulsed light) til hårfjerning hos patienter, som lider af mild til moderat Hidradenitis Suppurativa (HS).

Simpel striptest kan være supplement til diagnosticering af neglesvamp

Et japansk studie har valideret brugen af en hurtig og simpel striptest til diagnosticering af neglesvamp. Striptesten er ikke lige så sikker som den etablerede guldstandard for diagnosticering og kan ikke stå alene, men den kan bruges som et supplement, konkluderer forskerne.

Ny oral behandling af arveligt angioødem viser god effekt

AAAAI: Det nye lægemiddel PHA121, som er en oral B2-antagonist, er muligvis mere potent end de hidtil kendte præparater og kan vise sig at blive et godt valg til behandling af arveligt angioødem.

Mere end 90 procent af børn med atopisk eksem har følgesygdomme

Forekomsten af atopiske følgesygdomme til atopisk eksem er mere udbredt end hidtil antaget, viser et verdensomspændende studie. Studiet viser desuden en sammenhæng mellem sværhedsgraden af patientens eksem og prævalensen af følgesygdomme.

Gode grunde til at lægerne øger deres fokus på hudsygdommen HS

Mennesker med selv en mild version af hudsygdommen hidradenitis suppurativa (HS) er i risiko for at få smerter og depression. Derfor bør klinisk praksis øge sit fokus på diagnosen af denne sygdom, lyder konklusionen i et dansk studie.

Nye midler mod eksem og nældefeber på vej

Flere midler til behandling af eksem og nældefeber er kommet et skridt nærmere markedsføring, efter at den amerikanske sundhedsmyndighed FDA har besluttet at fremskynde behandlingen af ansøgningerne om godkendelse.

Patienter med psoriasisgigt og neglepsoriasis har det værre

Patienter med neglepsoriasis kombineret med psoriasisgigt (PsA) viser forværret sygdomsaktivitet, livskvalitet og arbejdsformåen end patienter, hvis negle ikke er påvirkede. Involvering af negle bør påvirke behandlingsvalg, fastslår to forskningsrapporter.

God compliance kræver god uddannelse af patienterne

En af de store udfordringer i behandlingen af AD er overholdelse af behandlingsregimet. Især når det gælder de topikale corticosteroider, hvor mange patienter holder igen af frygt for bivirkninger, fortæller ledende overlæge ved Dermatologisk Afdeling, Aarhus Universitetshospital, Mette Deleuran.

Dansk udviklet stroke-score kan spare tid og redde liv

På Aarhus Universitetshospital har man udviklet og benytter den præhospitale symptom-score PreSS. Med den er man allerede i ambulancen i stand til at afgøre, om der er tale om et stroke – og hvor alvorligt det i givet fald er. Minutter kan nemlig være altafgørende for patientens udkomme.

Nyheder fra Medicinske Tidsskrifter

Hæmatologisk Tidsskrift

Propatienter

Topup nb

OPEN

Hallo