Vi har fået en regering, som ikke tror på lægerne

Medicinsk Tidsskrift

-først med nyheder om ny medicin

Om os | Om nyhedsbrevene | Annoncer | Betingelser

Ny JAK-hæmmer mod atopisk eksem kan spare regionerne millioner

Medicinrådet anbefaler den orale JAK-hæmmer Olumiant (baricitinib) til behandling af moderat til svær atopisk eksem. De årlige omkostningerne per patienter er omkring 37.000 kroner mindre end den hidtidige behandling, dupilumab, vurderer Medicinrådet.

Udsigt til ren oral behandling af AD

Flere studier har i dette forår vist gode resultater af JAK-hæmmeren Rinvoq (upadacitinib). Både til behandling af psoriasisgigt, atopisk dermatitis og leddegigt.

Rinvoq mere effektiv end Dupixent

JAK-hæmmeren Rinvoq (upadacitinib) er mere effektiv som behandling af atopisk eksem (AD) end det godkendte lægemiddel Dupixent (dupilumab), og det virker hurtigere, viser et nyt studie.

Resistente hudsvampe breder sig i Europa

Nogle patienter med hudsvamp får i dag en behandling, som ikke virker. Det kan skyldes en svampemiddelresistens, som formentlig er mere udbredt end hidtil antaget.

Probiotisk kost kan gavne HS-patienter

Ubalance i tarmens bakterier kan spille en betydelig rolle ved udviklingen af hudsygdommen Hidradenitis Suppurativa (HS). Det viser et studie, som blev præsenteret på EADV 2021 Spring Symposium i den forgangne weekend.

EMA godkender Adtralza mod AD

Efter i april at have fået en anbefaling fra EUs komite for humane lægemidler (CHMP) har EU nu endelig godkendt Adtralza (tralokinumab) fra danske Leo Pharma.

Dansk behandling for lentigo maligna flugter med nyeste erfaringer

EADV-Spring: Lentigo maligna (LM) kan behandles både kirurgisk og ikke-kirurgisk, og det kan være vanskeligt at vælge den mest hensigtsmæssige behandling. Valget afhænger blandt andet af læsionens lokalisering og patientens forventede levetid.

Især terbinafin giver svamperesistens

For første gang har et studie bekræftet, at der findes både klinisk og mykologisk bekræftet svamperesistens i det meste af Europa.

Berigtigelse

Medicinsk Tidsskrift bragte i april en artikel om, at DSAM satte faktaark om hjemmefødsler på pause. Artiklen indeholdt ukorrekte oplysninger om baggrunden for beslutningen. Det er således ikke korrekt, at Sundhedsstyrelsen i sit høringssvar til DSAM i december 2018 kaldte oplysningerne i udkastet ”forkerte og i direkte modstrid” med deres eget daværende og stadig ikke færdigreviderede udkast til retningslinjer. Medicinsk Tidsskrift beklager.

Peter Rossing efter ADA: Type 2-retningslinjer skal revideres igen

ADA: Nye lægemidler og ny evidens ændrer diabeteslandskabet hastigt, og det er allerede tid til igen at tage retningslinjerne for behandling af type 2-diabetes op til revision, vurderer professor Peter Rossing, der har været med til at lave de internationale og danske guidelines på området.

Ny ADA-EASD-konsensus rapport for type 1-diabetes på trapperne

ADA: Et uddrag af en konsensus rapport fra den amerikanske og europæiske diabetesassociation ADA og EASD blev fremlagt under ADA 2021 med bidrag fra dansk professor. Forfatterne bag efterlyser feedback fra deltagere på sessionen.

Nyheder fra Medicinske Tidsskrifter

Hæmatologisk Tidsskrift

Propatienter

Topup nb

OPEN

Hallo