Medicintilskuds-nævnet afsløret - det handler bare om at spare penge

Medicinsk Tidsskrift

-først med nyheder om ny medicin

Om os | Om nyhedsbrevene | Annoncer | Betingelser

Covid-19-smittede kan have månedlange hudproblemer

EADV: Coronasmittede patienters hudproblemer på hænder, fødder, næse eller ører kan fortsætte i mere end 60 dage. Det viser et internationalt registerstudie fra 39 forskellige lande.

Danmark får nyt videnscenter for hudkræft

Eksperter i hudkræft går sammen i et landsdækkende videncenter for at udvikle nye metoder til forebyggelse, diagnosticering og behandling af hudkræft.

Fremtidens behandling er specialiseret og tværfaglig

Nye behandlingsmuligheder har sat det tværfaglige samarbejde mellem lægefaglige specialer på dagsordenen. I Nationalt Center for Autoimmune Sygdomme på afdelingen for Hud- og Kønssygdomme på Aarhus Universitetshospital arbejder man i et fireårigt forsøg tværfagligt om at udvikle behandlingen af autoimmune sygdomme.

Store regionale forskelle i ventetider hos dermatologer

Patienter med ikke-akut livstruende dermatologiske sygdomme, men alligevel ofte progredierende lidelser skal i nogle regioner vente i mere end et halvt år, mens ventetiden i andre regioner handler om nogle uger. Patientforeninger og eksperter advarer mod ulighed og unødigt forværret sygdom.

JAK-hæmmeren brepocitinib rykkede på EADV

EADV: Tre ud af fire patienter med mild til moderat atopisk dermatitis opnåede statistisk signifikant og klinisk meningsfuld forbedring af sygdomsaktivitet i et randomiseret, kontrolleret fase II forsøg med en ny topisk behandling, brepocitinib.

Skræddersyede behandlinger en vej frem for type 2-sygdomme

På området for atopisk dermatitis (AD) er det kendte binyrebarkhormon ved at blive afløst af biologiske lægemidler, der virker på årsagerne frem for symptomerne. Men frem for en ny ensartet behandling tyder meget på, at den bliver langt mere personlig og skræddersyet.

KOL-inhalator med en ny type bæremolekyler

Medicinalvirksomheden AstraZeneca har i deres Aerosphere inhalator skabt en ny teknologi, der skal sikre, at medicinen på bedre vis når helt ned i de fineste dele af patientens luftveje. Det sker blandt andet ved hjælp af amfifile fosfolipidmolekyler.

Nyheder fra Medicinske Tidsskrifter

Hæmatologisk Tidsskrift

Propatienter