Medicintilskuds-nævnet afsløret - det handler bare om at spare penge

Medicinsk Tidsskrift

-først med nyheder om ny medicin

Om os | Om nyhedsbrevene | Annoncer | Betingelser

Steroidfrygt hos forældre kan forværre AD hos deres børn

Forældres frygt for steroidbehandling er forbundet med alvorligere sygdomsforløb hos børn med AD. Frygten er størst hos patienter med lav uddannelse, og praktiserende læger og apotekere er desuden også mere skeptiske over for steroider end dermatologer.

Patienter med atopisk eksem rammes oftere af HS

Dermatologer bør være opmærksomme på gensidig sammenhæng mellem atopisk eksem og hudsygdommen Hidradenitis Suppurativa (HS), lyder anbefalinger i nyt studie.

EMA godkender tabletten Olumiant til voksne med atopisk eksem

Som det første orale lægemiddel mod atopisk dermatitis er Olumiant (baricitinib) netop blevet godkendt af EMA. Behandlingen er samtidig den første såkaldte JAK-hæmmer, som er godkendt til behandling af eksem.

Hyperhidrose er en overset sygdom med gode behandlingsmuligheder

Der findes gode behandlingsmuligheder mod overdreven svedproduktion, men alt for mange er for tilbageholdende med at søge behandling, mener læge Charlotte Näslund Koch om lidelsen, som op mod 300.000 danskere lider af.

Yderligere evidens for ligelizumab mod kronisk nældefeber

Behandling med det eksperimenterede, biologiske anti-IgE-præparat ligelizumab har vist sig effektiv hos patienter med H1-antihistamin-ikke-reagerende kronisk spontan urticaria (CSU), der ikke opnåede fuldstændig symptomkontrol med Xolair (omalizumab).

Fire danske børn har været ramt af MIS-C som følge af covid-19 infektion

Internationalt er der løbende rapporteret om alvorlig inflammatorisk sygdom hos børn (MIS-C) som følge af infektion med covid-19. Senest har der været flere tilfælde i Sverige. I Danmark er der indtil videre fire tilfælde – og danske børnelæger følger udviklingen tæt.

Forskning skal hjælpe hjertebørn med mentale senfølger

Børn født med en hjertesygdom har op til dobbelt så stor risiko for at udvikle kognitive og psykosociale senfølger. Nu skal en stor bevilling kortlægge omfang, mulig sammenhæng og i øvrigt sikre bedre hjælp til børnene og deres familier.  

Nyheder fra Medicinske Tidsskrifter

Hæmatologisk Tidsskrift

Propatienter

Topup nb

OPEN

Hallo