Medicinrådet har 10.017 grunde til at skifte mening om Spinraza

Medicinsk Tidsskrift

-først med nyheder om ny medicin

Om os | Om nyhedsbrevene | Annoncer | Betingelser

Forskerteam fra Reumatologisk Afdeling på Aalborg Universitetshospital vinder forskningspris

Et team forskere fra Aalborg Universitetshospital har vundet Dansk Reumatologisk Selskabs forskningspris.

Den vindende forskergruppe er bestående af overlæge Salome Kristensen, ph.d.-studerende Jonathan Vela, Line Uhrenholt, medicinstuderende Helene Rovsing Christensen og Cecilie Rovsing Christensen. Foruden æren vandt teamet 70.000 kroner.

Det videnskabelige selskab fandt forskerteamets arbejde spændende, men det var særligt teamets holdindsats, som var med til at gøre udslaget. Derudover var det udslagsgivende, at én af forskerne fra teamet, Salome Kristensen, har været med til at opbygge forskning helt fra bunden på reumatologisk afdeling på Aalborg Universitetshospital. 

For at komme i betragtning til at vinde Dansk Reumatologisk Selskabs forskningspris skal man opfylde en række kriterier. Blandt andet:

  • Der skal være tale om en forskergruppe på fire – 20 personer, som bedriver aktiv forskning inden for reumatologien.
  • Gruppen skal udmærke sig på høj videnskabelig performance foruden en stærk og strategisk holdindsats.
  • Gruppen skal have publiceret mere end fire arbejder i anderkendte internationale peer reviewede tidsskrifter inden for det seneste år.

Samtlige kriterier opfyldte forskerteamet, som leverede en flot holdbåret præsentation af forskningsmaterialet på Dansk Reumatologisk Selskabs årsmøde den 20. april.

Melatonin langtids-forbedrer søvn og adfærd hos børn

Melatonin-præparatet Slenyto har en gavnlig effekt på søvn og adfærd hos børn og unge med autisme og øger samtidig familiens livskvalitet. Det viste et indledende studie for nylig. Og nu dokumenterer et opfølgningsstudie, at effekten på søvnkvaliteten holder sig over tid.

Studie af Slenyto bekræfter lægers praksis

Nye studier, der viser en god effekt af melatonin på søvn og adfærd hos børn med autisme (ASF) bliver taget godt imod af læger. Men jublen over nyheden er ikke helt uden forbehold. Studierne gælder midlet Slenyto, som har langtidseffekt og netop er godkendt af Sundhedsstyrelsen.

Overlæge: Stort problem at nogle med søvnapnø er uden symptomer

Hvis man kunne opspore obstruktiv søvnapnø, OSA, tidligt i forløbet, ville det spare den enkelte for sygdom og nedsat livskvalitet samt store beløb på samfundskontoen. Men hvordan griber sundhedssystemet det an, når mange mennesker tror, at de blot snorker?

Nyheder fra Medicinske Tidsskrifter

Hæmatologisk Tidsskrift

Propatienter