Kristian Lunds blog

Medicinsk Tidsskrift

-først med nyheder om ny medicin

Om os | Om nyhedsbrevene | Annoncer | Betingelser

Forskerteam fra Reumatologisk Afdeling på Aalborg Universitetshospital vinder forskningspris

Et team forskere fra Aalborg Universitetshospital har vundet Dansk Reumatologisk Selskabs forskningspris.

Den vindende forskergruppe er bestående af overlæge Salome Kristensen, ph.d.-studerende Jonathan Vela, Line Uhrenholt, medicinstuderende Helene Rovsing Christensen og Cecilie Rovsing Christensen. Foruden æren vandt teamet 70.000 kroner.

Det videnskabelige selskab fandt forskerteamets arbejde spændende, men det var særligt teamets holdindsats, som var med til at gøre udslaget. Derudover var det udslagsgivende, at én af forskerne fra teamet, Salome Kristensen, har været med til at opbygge forskning helt fra bunden på reumatologisk afdeling på Aalborg Universitetshospital. 

For at komme i betragtning til at vinde Dansk Reumatologisk Selskabs forskningspris skal man opfylde en række kriterier. Blandt andet:

  • Der skal være tale om en forskergruppe på fire – 20 personer, som bedriver aktiv forskning inden for reumatologien.
  • Gruppen skal udmærke sig på høj videnskabelig performance foruden en stærk og strategisk holdindsats.
  • Gruppen skal have publiceret mere end fire arbejder i anderkendte internationale peer reviewede tidsskrifter inden for det seneste år.

Samtlige kriterier opfyldte forskerteamet, som leverede en flot holdbåret præsentation af forskningsmaterialet på Dansk Reumatologisk Selskabs årsmøde den 20. april.

GINA aktualiserer diskussion om astmabehandling med SABA

Anfaldsmedicin. Hurtigvirkende bronkodilaterende beta2 agonister. Den blå medicin, er alle betegnelser for den akutvirkende medicingruppe SABA, astmatikere bruger som anfaldsmedicin eller ”reliever”, når de mærker et astmaanfald nærme sig, når det er svært at få luft eller før sport.

Diagnose af luftvejssygdomme via mobiltelefonen

Automatiseret teknologisk analyse af hoste kan blive fremtiden, når børn skal have koblet en diagnose på deres luftvejssygdomme. Det antyder ny forskning fra Curtin University og The University of Queensland i Australien.

Nyheder fra Medicinske Tidsskrifter

Hæmatologisk Tidsskrift

Propatienter