Om os | Om nyhedsbrevene | Annoncer | Betingelser

Dansk studie: Ældre tarmkræftpatienter skal ikke have enkeltstofbehandling

ESMO2018: Ældre, skrøbelige patienter med spredt tarmkræft skal ikke have enkeltstofbehandling. Det slår det nordiske studie NORDIC9 fast. Studiets resultater blev præsenteret ipå ESMO 2018  af ph.d.-studerende Stine B. Winther, som er læge på Onkologisk Afdeling, Odense Universitetshospital.

Forarget Videbech: TV om medicin-dødfald uden hensyn til fakta

Siden 2013 er 58 af 500 afdøde danskere med psykisk sygdom døde af forgiftning med medicin. Det viser et endnu ikke offentliggjort nationalt forskningsprojekt, SURVIVE, hvor retsmedicinere vha. obduktioner har set på, hvorfor psykisk syge dør 20 år tidligere end resten af befolkningen.

Næsespray mod svær depression på vej

En ny behandlingsmulighed er nu på vej til mennesker med en svær depression, som ikke opnår respons med de tilgængelige præparater.

Tarmkræftscreening opfylder indikatormål

Status for de første tre år med screening for tarmkræft i Danmark er opgjort, og resultaterne lægger sig tæt op ad indikatormålene. Men indikatormål er ikke nok til at kalde programmet for en succes, mener kritiker.

Forsøg viser vejen til en bæltefri psykiatri

Bæltefri afdelinger i psykiatrien er vanskelige at opnå, men det kan lade sig gøre. I satspuljeprojektet ’Forsøg med bæltefri/tvangsfrie afdelinger i psykiatrien’ er det via en målrettet indsats flere steder lykkedes helt at undgå bæltefikseringer. Og andre steder har man haft held til at bringe antallet markant ned.

Rxulti får generelt klausuleret tilskud

Et nyt lægemiddel til behandling af skizofreni hos voksne, Rxulti (brexpiprazol), blev for nylig godkendt af EU, og nu har Lægemiddelstyrelsen netop besluttet, at midlet skal have generelt klausuleret tilskud.

Nyheder fra Medicinske Tidsskrifter

Hæmatologisk Tidsskrift