Om os | Om nyhedsbrevene | Annoncer | Betingelser

Det er velkendt, at ADHD er forbundet med vægtproblemer. Men at overvægt hos voksne også kan afsløre en udiagnosticeret ADHD, er mindre belyst.

EASD 2018: Overvægt og fedme øger diabetespatienters risiko for at dø af kræft i forhold til mennesker uden blodsukker-sygdommen.

ERS: Det er en almindelig kendt sag at overvægtige mennesker har større risiko for at udvikle astma, men at udsagnet også passer den anden vej rundt er en nyhed.

Skal der dæmmes op for en dramatisk udvikling i overvægt, kræver det et solidt forskningsmiljø og en struktureret indsats tættere på borgerne.

Nye søvnundersøgelser af patienter, tilknyttet Dansk Center for Søvnmedicin, viser, at vægttab betyder færre apnøer. Hos nogle forsvinder apnøerne helt.

200.000 danskere lider af søvnapnø, og 80 procent af disse er overvægtige. Ifølge Dansk Søvnapnø Forening mangler der både fokus på lidelsen og hjælp til det vægttab, som er en af vejene ud af risikoen for livsstilssygdomme og dårlig livskvalitet.

Mænds risiko for at udvikle type 2-diabetes falder mere end kvinders i forlængelse af en slankekur med færre kalorier.

Børn og unge, som får styr på vægten før de når puberteten, kan undgå en forhøjet risiko for type 2-diabetes. Det viser et nyt studie fra SUND og Region Hovedstaden.

EULAR: Næsten halvdelen af kvinder og over en tredjedel af mænd med tidlig leddegigt får det ikke meget bedre trods aggressiv behandling det første år. Og det skyldes hovedsageligt overvægt hos kvinder og rygning hos mænd.

Nyheder fra Medicinske Tidsskrifter

Hæmatologisk Tidsskrift