Skip to main content

Medicinsk Tidsskrift

-først med nyheder om ny medicin

Stort interview med ny direktør: Det vil jeg med Sundhedsstyrelsen

Sundhedsstyrelsens nye direktør, Jonas Egebart, står overfor at forenkle og fremtidssikre et historisk presset sundhedsvæsen. I dette interview taler han om blandt andet om stædighed, om at lytte, om at skabe reelle forbedringer, om psykiatrien og kræftplan V.

Redaktører af videnskabelige tidsskrifter bestikkes til at udgive fupforskning

Firmaer, der sælger fabrikerede videnskabelige artikler, såkaldte ’paper mills’, har udvidet deres taktikker til nu også at omfatte bestikkelse af redaktører for videnskabelige tidsskrifter, skriver Science og Retraction Watch. Også danske redaktører har oplevet at måtte trække falsk forskning fra en ’paper mill’ tilbage.

Medicinrådet vejleder industrien: Sådan kan I navigere i nye aftalemodeller for lægemidler

Medicinrådet udgiver nu en ny vejledning til, hvordan alternative aftalemodeller kan indgå i ansøgninger til Medicirådet. Det kan være aftaler, hvor prisen afhænger af de faktiske økonomiske konsekvenser for samfundet, når et lægemiddel tages i brug, eller aftaler, hvor den endelige betaling afhænger af, om lægemidlet har den forventede effekt.

Ny trend: Forskere skal deklarere seksualitet og identitet

Den anonyme forsker kan være på vej ud, og forskernes baggrund får større og større betydning - men kan vi både erkende, at forskerens baggrund spiller ind på forskningen og samtidig opretholde videnskabens autoritet? Vi risikerer at save den gren over, vi sidder på, siger forsker.

Ny nyheds-podcast fra Medicinske Tidsskrifter

I en ny podcast, 'Månedens Recept', går Medicinske Tidsskrifter i dybden med en sag. Denne gang er det Silkeborg-sagen - en sag, der får prisen for at være en af de mest omdiskuterede og langvarige konflikter i det danske sundhedsvæsen de seneste 20 år. 

Læger og forskere: Vi er trætte af at få jurister til at enes

På en éndags-konference afholdt på Christiansborg tidligere denne måned mødte forskere, politikere og repræsentanter fra myndighederne og diskuterede mulige løsninger på de juridiske benspænd, der bremser og til tider helt stopper den nationale kliniske forskning i Danmark.

Nyt råd skal skabe overblik over medicin i restordre

Lægemiddelstyrelsen har nedsat et nyt Nationalt Råd for Forsyningssikkerhed af lægemidler, som skal skabe et overblik over medicin i restordre og den generelle forsyningssituation.

Sundhedsøkonom: Læger ændrer deres kultur, når de bliver administrative ledere

Når læger og sygeplejersker bliver del af de administrative ledelser og direktioner, så ændres deres kultur sig. Kravene om evidens erstattes pludseligt af mavefornemmelser baseret på gæt og gisninger, siger professor i sundhedsøkonomi, Jes Søgaard i anledning af ny bog om Sundhedsplatformen. 

V og S vil alligevel ikke bekæmpe stråmandsklinikker

For blot to måneder siden var Socialdemokratiet og Venstre enige med Folketingets øvrige partier om at gøre noget ved stråmandsklinikker i almen praksis. Men nu har de ombestemt sig.