Sundhedsministeren blev klædt af i samråd

Medicinsk Tidsskrift

-først med nyheder om ny medicin

Om os | Om nyhedsbrevene | Annoncer | Betingelser

Paracetamol kan alligevel fortsat fås som depotmedicin

Depotformuleret paracetamol bliver på det danske marked selvom Lægemiddelstyrelsen i december 2017 meldte, at det ville blive taget af markedet.

Det skete, fordi det europæiske lægemiddelagentur (EMA) vurderede, at der var mulighed for vanskelig behandling ved overdosering med midlerne. Samtidigt vurderede EMA, at depotformuleret paracetamol er sikkert ved normal anvendelse. 

Lægemiddelstyrelsen meddeler senest, at depotformuleret paracetamol bliver på markedet i Danmark. Baggrunden er, at der har været en ny undersøgelse, som nu betyder, at styrelsen er nået frem til en ny beslutning.

Det drejer sig om Panodiltabletter (modificeret udløsning 665 mg) samt Pinex Retard (depottabletter 500 mg.)

Lægemiddelstyrelsen skriver følgende på Facebook om udmeldingen:

"Vores beslutning om at bibeholde depotformuleret paracetamol på det danske marked er foretaget på baggrund af en ny redegørelse fra de to medicinalfirmaer, der har depotformuleret paracetamol på markedet i Danmark, sammenholdt med den danske behandlingsvejledning ved overdosering af paracetamol. Behandlingsvejledningen anbefaler, at alle tilfælde af overdosering behandles."

Middel mod søvnapnø og narkolepsi godkendt i EU

Sunosi (solriamfetol) er blevet godkendt af EU som middel til at reducere overdreven søvnighed i dagtimerne (EDS) hos voksne med narkolepsi (med eller uden kataplexi) eller obstruktiv søvnapnø.

Medicinrådet godkender human alfa-1-antitrypsin

Medicinrådet har netop godkendt human alfa-1-antitrypsin (Respreeza og Prolastina) som henholdsvis vedligeholdelsesbehandling og langvarig supplerende behandling af emfysem hos voksne med dokumenteret alvorlig alfa-1-proteinasehæmmer-mangel.

Udbud sikrer ikke at diabetesudstyr spiller sammen med IT-systemer

Leverandører af diabetesudstyr til landets regioner bør være forpligtede på, at deres udstyr kan overføre patientdata til sundhedsvæsenets IT-systemer, siger Steno-direktører. Det bliver dog ikke en del af udbuddet men bliver prioriteret under forhandlingerne, melder regionernes tovholder. 

Medicinrådet opretter fagudvalg for type 2-diabetes

For første gang skal Medicinrådet have et fagudvalg for type 2-diabetes. Det nye fagudvalg skal bl.a. bistå Medicinrådet i at udvikle en ny vejledning til behandling af type 2-diabetes.

Nyheder fra Medicinske Tidsskrifter

Hæmatologisk Tidsskrift

Propatienter