Kristian Lunds blog

Medicinsk Tidsskrift

-først med nyheder om ny medicin

Om os | Om nyhedsbrevene | Annoncer | Betingelser

Paracetamol kan alligevel fortsat fås som depotmedicin

Depotformuleret paracetamol bliver på det danske marked selvom Lægemiddelstyrelsen i december 2017 meldte, at det ville blive taget af markedet.

Det skete, fordi det europæiske lægemiddelagentur (EMA) vurderede, at der var mulighed for vanskelig behandling ved overdosering med midlerne. Samtidigt vurderede EMA, at depotformuleret paracetamol er sikkert ved normal anvendelse. 

Lægemiddelstyrelsen meddeler senest, at depotformuleret paracetamol bliver på markedet i Danmark. Baggrunden er, at der har været en ny undersøgelse, som nu betyder, at styrelsen er nået frem til en ny beslutning.

Det drejer sig om Panodiltabletter (modificeret udløsning 665 mg) samt Pinex Retard (depottabletter 500 mg.)

Lægemiddelstyrelsen skriver følgende på Facebook om udmeldingen:

"Vores beslutning om at bibeholde depotformuleret paracetamol på det danske marked er foretaget på baggrund af en ny redegørelse fra de to medicinalfirmaer, der har depotformuleret paracetamol på markedet i Danmark, sammenholdt med den danske behandlingsvejledning ved overdosering af paracetamol. Behandlingsvejledningen anbefaler, at alle tilfælde af overdosering behandles."

Immunhæmmende behandling har ingen effekt på sædkvalitet

Hverken svær sygdomsaktivitet, behandling med immunhæmmende behandling eller nye biologiske lægemidler ser ud til at have markant effekt på sædkvaliteten hos mandlige patienter med kroniske tarmsygdomme. Det viser ny forskning fra Aarhus Universitet.

Psoriasismiddel reducerer IBD-tilfælde

Patienter, der behandles med Cosentyx (secukinumab) mod inflammatoriske sygdomme som Bechterews sygdom og psoriasisgigt, har en lav risiko for at udvikle inflammatorisk tarmsygdom (IBD).

Nyheder fra Medicinske Tidsskrifter

Hæmatologisk Tidsskrift

Propatienter