Vi har fået en regering, som ikke tror på lægerne

Medicinsk Tidsskrift

-først med nyheder om ny medicin

Om os | Om nyhedsbrevene | Annoncer | Betingelser

Gigt i lænden kan afhjælpes af Cosentyx

Cosentyx (secukinumab) medfører en signifikant reduktion i sygdomsaktivitet hos patienter med ikke-radiografisk aksial spondyloarthritis (nr-axSpA).

Det viser resultater efter 52 uger af fase III-undersøgelsen PREVENT, der opfyldte det primære endepunkt i form af ASAS40 og viste en vedvarende respons og en sikkerhedsprofil, der var i overensstemmelse med tidligere kliniske forsøg.

Positive 16-ugers PREVENT-data blev annonceret i midten af september og blev forelagt EMA til godkendelse hos patienter med nr-axSpA. Disse data føjer sig til de fem år med kliniske data, der understøtter den langsigtede effektivitet og sikkerhed for Cosentyx mod ankyloserende spondylitis, psoriasisartritis og psoriasis.

"Ikke-radiografisk aksial spondyloarthritis er en kronisk svækkende sygdom, der, hvis det ikke behandles, kan have en betydelig indflydelse på patienternes livskvalitet," siger dr. Atul Deodhar, der er professor i medicin og medicinsk direktør for Rheumatology Clinics ved Oregon Health & Science University.

"Disse positive resultater indikerer en potentiel ny behandlingsmulighed, der hjælper patienter med at opleve lindring af symptomerne på deres sygdom."

”Disse data er opmuntrende for mennesker, der lever med nr-axSpA, hvor der kun er begrænsede behandlingsmuligheder til rådighed,” siger dr. John Tsai, der er leder af global lægemiddeludvikling og Chief Medical Officer for Novartis.

"Det er et godt eksempel på, hvordan vi arbejder på at gentænke medicin for at hjælpe patienter med at realisere tidlig lindring af denne sygdom."

ASAS40 opnås, når der er et mål på en forbedring på mindst 40 procent og en forbedring på mindst 10 på en skala fra 0–100 inden for mindst tre af følgende områder: Patientens globale vurdering, Smertevurdering, Funktion (Bath Ankylosing Spondylitis Functional Index (BASFI)) og betændelse (morgenstivhedens sværhedsgrad og varighed) og ingen forværring i de resterende områder. BASDAI vurderer en patients sygdomsaktivitet på seks målinger: træthed, rygsmerter, ledsmerter / hævelse, enthesitis, varighed af morgenstivhed og sværhedsgrad af morgenstivhed.

Berigtigelse

Medicinsk Tidsskrift bragte i april en artikel om, at DSAM satte faktaark om hjemmefødsler på pause. Artiklen indeholdt ukorrekte oplysninger om baggrunden for beslutningen. Det er således ikke korrekt, at Sundhedsstyrelsen i sit høringssvar til DSAM i december 2018 kaldte oplysningerne i udkastet ”forkerte og i direkte modstrid” med deres eget daværende og stadig ikke færdigreviderede udkast til retningslinjer. Medicinsk Tidsskrift beklager.

Peter Rossing efter ADA: Type 2-retningslinjer skal revideres igen

ADA: Nye lægemidler og ny evidens ændrer diabeteslandskabet hastigt, og det er allerede tid til igen at tage retningslinjerne for behandling af type 2-diabetes op til revision, vurderer professor Peter Rossing, der har været med til at lave de internationale og danske guidelines på området.

Ny ADA-EASD-konsensus rapport for type 1-diabetes på trapperne

ADA: Et uddrag af en konsensus rapport fra den amerikanske og europæiske diabetesassociation ADA og EASD blev fremlagt under ADA 2021 med bidrag fra dansk professor. Forfatterne bag efterlyser feedback fra deltagere på sessionen.

Nyheder fra Medicinske Tidsskrifter

Hæmatologisk Tidsskrift

Propatienter

Topup nb

OPEN

Hallo