Denne krise vil forandre sundhedsvæsenet for altid

Medicinsk Tidsskrift

-først med nyheder om ny medicin

Om os | Om nyhedsbrevene | Annoncer | Betingelser

Kumulerede doser af orale steroider øger risiko for højt blodtryk

Patienter med kroniske inflammatoriske sygdomme som IBD, der regelmæssigt tager orale steroider har en risiko for forhøjet blodtryk, hvis de modtager kumulerede doser.

Det viser en ny undersøgelse fra University of Leeds, hvor forskere har analyseret journaler for 71.000 patienter fra 389 almene praksiser i England. Her så de på sammenhængen mellem orale glukokortikoidoser og hypertension hos patienter med en af seks forskellige kroniske inflammatoriske sygdomme mellem 1998 og 2017.

De mest almindelige underliggende sygdomme omfattede inflammatorisk tarmsygdom (35 procent) og leddegigt (28 procent). Forskerne fandt, at der i den undersøgte kohort var 24.896 (35 procent) nye tilfælde af forhøjet blodtryk. Når patienter nåede kumulative doser, steg risikoen for forhøjet blodtryk tilsvarende i et dosis-responsmønster.

"Den kumulative virkning af orale steroiddoser på hypertension er betydelig, og i betragtning af at dette er et ofte ordineret medicin, kan den relaterede sundhedsbyrde være høj," siger dr. Mar Pujades-Rodriguez, der har fået undersøgelsen offentliggjort i Canadian Medical Association Journal.

Forskerne anbefaler derfor, at læger nøje overvåger blodtrykket hos patienter, der rutinemæssigt tager orale steroider.

10 highlights fra den corona-aflyste amerikanske dermatologiske kongres

Atopisk eksem hos børn og voksne, kuldeallergi og stafylokok aureus hører fortsat til blandt de kliniske udfordringer i de dermatologiske klinikker fremgår det af blandt andet abstracts fra den COVID-19-aflyste kongres, American Academy og Allergy, Astma og Immunology 2020 (AAAAI).

Sammenhæng mellem hudsygdom og IBD

Der ser ud til at være en forbindelse mellem hudlidelsen hidradenitis suppurativa (HS) og de inflammatoriske tarmsygdomme (IBD) Crohns og colitis.

Nyheder fra Medicinske Tidsskrifter

Hæmatologisk Tidsskrift

Propatienter