Skip to main content

Medicinsk Tidsskrift

-først med nyheder om ny medicin

Uenighed om sygdomsforløbet for psoriasis kan ændres eller ej

EADV: Patienter med psoriasis kan se frem til bedre behandlingsforløb med tidlig intervention, men om sygdomsforløbet kan ændres eller ej, delte vandene under en paneldebat på EADV, hvor medicinsk direktør og forsker Lars Iversen deltog.

EADV

Patienter med atopisk eksem vælger børn fra

EADV: 15 procent af respondenterne i et dansk studie af patienter med atopisk eksem vælger børn fra på grund af deres sygdom. Studiet peger i retning af, at der er behov for mere information til patienterne om familieplanlægning.

EADV

Creme er potentiel førstelinjebehandling for AD-børn

EADV: Cremeformulering af Jakavi (ruxolitinib) viser signifikant effekt mod mild til moderat atopisk dermatitis (AD) hos børn i alderen 2–12 år. Behandlingen er veltolereret og giver hurtig lindring af kløe.

EADV

Hjernen kan hjælpe med at lindre kløe

EADV: Hjernen og nervesystemet har stor betydning for oplevelsen af kløe, og måske kan placebo hjælpe patienter med kløe på vej. Det kom frem ved et oplæg på EADV onsdag, som klinisk lektor og overlæge ved Klinik for Allergi, Hud og Kønssygdomme på Gentofte Hospital Jesper Elberling lyttede med på.

EADV

Tremfya og Skyrizi topper i effektivitet og sikkerhed ved psoriasisbehandling

EADV: IL-23p19-hæmmere, Tremfya (guselkumab) og Skyrizi (risankizumab), viser overlegen effektivitet og sikkerhed i behandling af psoriasis i forhold til andre biologiske lægemidler. Det konkluderer et britisk registerstudie, som potentielt kan ændre behandlingsstrategier for psoriasispatienter.

EADV

Nyt studie kortlægger ektodermal dysplasi i Danmark

EADV: Aarhus Universitetshospital har undersøgt forekomsten og karakteristika af patienter med ektodermal dysplasi (ED) i Danmark. Studiet giver ny indsigt i en række sjældne genetiske lidelser.

EADV

Mulig helt ny type behandling til inflammatoriske hudsygdomme

EADV: En hæmning af proteinet HSP90 med stoffet RGRN-305 viser tegn på at være en helt ny behandlingsmulighed for hudsygdomme som psoriasis og hidrosadenitis suppurativa. Det viser nyt dansk forskningsresultat, der onsdag blev præsenteret som late-breaking på EADV.

EADV