Kristian Lunds blog

Medicinsk Tidsskrift

-først med nyheder om ny medicin

Om os | Om nyhedsbrevene | Annoncer | Betingelser

Europæisk kampagne kommer til Danmark

Flere af de danske reumatologiske afdelinger og privatpraktiserende læger over hele landet planlægger nu, at deltage i den europæiske kampagne ”Don´t Delay, Connect Today”, som EULAR lancerede i 2017.

Der er tale om et event, hvor fokus er på at kommunikere budskaberne om tidligere udredning og behandling nationalt. Det er Dansk Reumatologisk Selskab, som i samarbejde med Gigtforeningen planlægger at gennemføre kampagnen på dansk jord.

Helt konkret vil der være tale om en række landsdækkende events med tilbud om, at man kan få ultralyd-scannet ledsmerter eller få en led-undersøgelse. Eventen vil finde sted i forhallerne på hospitalerne med reumatologiske afdelinger eller i venteværelserne hos privatpraktiserende reumatologer. Alternativt vil også offentlige steder som biblioteker eller sundhedscentre komme i spil.

Den Internationale Gigtdag er fredag den 12. oktober, og det anbefales at lægge sit event i forbindelse hermed i uge 41 på den dag, hvor det passer bedst. Tidsrammen forventes at være omkring to timer, skriver DRS på deres hjemmeside.

Stadig mere evidens for kropsterapi

Flere studier har de senere år set på, hvordan mennesker med psykiske lidelser også har fysiske udfordringer, og hvad det er for kropslige problemer, der er knyttet til de forskellige psykiatriske sygdomme.

Overlæge: Kropsterapien virker på flere sygdomssymptomer

På Psykiatrisk afdeling Middelfart bruger behandlingsansvarlig overlæge Lykke Storgaard fra lokalpsykiatrien ofte kropsterapi til sine patienter. Især dem med angst eller depression. For hun ved, det virker.

Spilafhængighed kan fjernes med kognitiv terapi

Afhængighed af computerspil og andet på internettet giver anledning til stadig større bekymring for den mentale sundhed hos især de yngre befolkningsgrupper, og især blandt mænd.

Terapeuter: Kropsterapi skal ind i psykiatriske guidelines

Tiden er nu kommet til, at kropsterapi hentes ud af sin lille boble og spredes for alle vinde. Det mener i hvert fald Lone Katballe, ledende fysioterapeut på Psykiatrisk Afdeling Middelfart, og med hende også Danske Fysioterapeuter, som i høringssvar til kliniske retningslinjer for behandling af psykiske lidelser ofte anbefaler at medtage kropsterapi.

Nyheder fra Medicinske Tidsskrifter

Hæmatologisk Tidsskrift

Propatienter