Kristian Lunds blog

Medicinsk Tidsskrift

-først med nyheder om ny medicin

Om os | Om nyhedsbrevene | Annoncer | Betingelser

Europæisk kampagne kommer til Danmark

Flere af de danske reumatologiske afdelinger og privatpraktiserende læger over hele landet planlægger nu, at deltage i den europæiske kampagne ”Don´t Delay, Connect Today”, som EULAR lancerede i 2017.

Der er tale om et event, hvor fokus er på at kommunikere budskaberne om tidligere udredning og behandling nationalt. Det er Dansk Reumatologisk Selskab, som i samarbejde med Gigtforeningen planlægger at gennemføre kampagnen på dansk jord.

Helt konkret vil der være tale om en række landsdækkende events med tilbud om, at man kan få ultralyd-scannet ledsmerter eller få en led-undersøgelse. Eventen vil finde sted i forhallerne på hospitalerne med reumatologiske afdelinger eller i venteværelserne hos privatpraktiserende reumatologer. Alternativt vil også offentlige steder som biblioteker eller sundhedscentre komme i spil.

Den Internationale Gigtdag er fredag den 12. oktober, og det anbefales at lægge sit event i forbindelse hermed i uge 41 på den dag, hvor det passer bedst. Tidsrammen forventes at være omkring to timer, skriver DRS på deres hjemmeside.

Immunhæmmende behandling har ingen effekt på sædkvalitet

Hverken svær sygdomsaktivitet, behandling med immunhæmmende behandling eller nye biologiske lægemidler ser ud til at have markant effekt på sædkvaliteten hos mandlige patienter med kroniske tarmsygdomme. Det viser ny forskning fra Aarhus Universitet.

Psoriasismiddel reducerer IBD-tilfælde

Patienter, der behandles med Cosentyx (secukinumab) mod inflammatoriske sygdomme som Bechterews sygdom og psoriasisgigt, har en lav risiko for at udvikle inflammatorisk tarmsygdom (IBD).

Nyheder fra Medicinske Tidsskrifter

Hæmatologisk Tidsskrift

Propatienter