Sundhedsministeren blev klædt af i samråd

Medicinsk Tidsskrift

-først med nyheder om ny medicin

Om os | Om nyhedsbrevene | Annoncer | Betingelser

IL-35 kan have betydning for knogletab hos kvinder med leddegigt

Indholdet af interleukin-35 i blodet har en sammenhæng med knogletab hos postmenopausale kvinder med leddegigt.

Det antyder en undersøgelse fra Kinas medicinske universitet i Shenyang, hvor forskere har målt og sammenlignet IL-35 og knogletab hos 129 kvinder efter overgangaslderen - 76 med leddegigt og 53 sunde kontrolperosner.

Derudover blev DXA-scanninger brugt til at måle knoglemineraltæthed (BMD) ved lændehvirvelsøjlen 1 til 4 og i hoften.

Forskerne fandt, at serum IL-35 blev øget hos leddegigt-patienter. Derudover korrelerede serum IL-35 positivt med BMD og 25-hydroxyvitamin D3-niveauer og korrelerede negativt med ß-isomeriseret carboxy-terminal tværbindende telopeptid af type I kollagen. Kvinder med højere alkalisk phosphatase (ALP) -niveauer havde højere IL-35-niveauer end dem i den normale ALP-gruppe.

"IL-35 kan medvirke i patogenesen af ​​knogletab hos postmenopausale kvinder med leddegigt," skriver forfatterne, der har fået offentliggjort deres undersøgelse i tidsskriftet Mediators of Inflammation.

Mere samarbejde skal give bedre behandling af ADHD

Børn, unge og voksne med ADHD kan måske komme til at fungere bedre, hvis kommuner og regioner arbejder mere sammen. Det skal et nyt studie se på under overskriften REHAB – Et bedre liv med ADHD.

Oplæg til forhandling: Behandlinger skal samles i regionerne

Flere sengepladser, en styrkelse af socialpsykiatrien i kommunerne samt en samling af behandlingen af mennesker, der både lider af misbrug og psykisk sygdom. Det er noget af det, som Danske Regioner vil tage med til de kommende forhandlinger med regeringen om en 10-års plan for psykiatrien.

Positive resultater for nyt psoriasis-middel

Psoriasis-midlet bimekizumab mødte alle de primære og sekundære effektmål i fase III-studiet BE READY, og UCB håber nu at få godkendt midlet i midten af 2020.

Nyheder fra Medicinske Tidsskrifter

Hæmatologisk Tidsskrift

Propatienter