Sundhedsministeren blev klædt af i samråd

Medicinsk Tidsskrift

-først med nyheder om ny medicin

Om os | Om nyhedsbrevene | Annoncer | Betingelser

Cosentyx giver vedvarende forbedringer hos patienter med psoriasisgigt

Cosentyx (secukinumab) viser i en samlet analyse vedvarende forbedring af tegn og symptomer for patienter med psoriasisgigt og enthesitis.

Resultaterne ses især i ACR50- og PASI-målinger.

Resultaterne af de nye to-årige data har sammenlignet virkningerne af Cosentyx-behandling hos patienter med psoriasisartriti uden og med enthesitis (betændelse i senevedhæftninger), der rammer 30-50 procent af patienterne.
 
Resultater fra en samlet analyse af to fase III-studier viser, at patienter behandlet med Cosentyx (n = 477) hurtigere heledes for enthesitis end dem, der fik placebo (n = 235).
 
Både Cosentyx 300 mg og 150 mg gav vedvarende forbedringer af tegn og symptomer på psoriasisartrit hos patienter med eller uden enthesitis efter to år.

”Vi er glade for, at dataene viser hurtig og vedvarende forbedring i løbet af to år for tegn og symptomer på psoriasisartrit med Cosentyx, uanset om patienter har enthesitis eller ej," siger Eric Hughes, chef for Global Development Unit, Immunology, Hepatology & Dermatology .

"Psoriasisgigt er kompliceret med flere manifestationer, der medfører patientsymptomer, inklusive enthesitis, som ofte er forbundet med en mere alvorlig sygdom."

Resultaterne blev præsenteret på Det Europæiske Akademi for Dermatologi og Venereologi (EADV) i Madrid i weekenden, og viser, at ACR 50, PASI 90 og livskvalitetsrespons med secukinumab i måned 4 hos patienter med og uden enthesitis opretholdes op til 2 år.

Mere samarbejde skal give bedre behandling af ADHD

Børn, unge og voksne med ADHD kan måske komme til at fungere bedre, hvis kommuner og regioner arbejder mere sammen. Det skal et nyt studie se på under overskriften REHAB – Et bedre liv med ADHD.

Oplæg til forhandling: Behandlinger skal samles i regionerne

Flere sengepladser, en styrkelse af socialpsykiatrien i kommunerne samt en samling af behandlingen af mennesker, der både lider af misbrug og psykisk sygdom. Det er noget af det, som Danske Regioner vil tage med til de kommende forhandlinger med regeringen om en 10-års plan for psykiatrien.

Positive resultater for nyt psoriasis-middel

Psoriasis-midlet bimekizumab mødte alle de primære og sekundære effektmål i fase III-studiet BE READY, og UCB håber nu at få godkendt midlet i midten af 2020.

Nyheder fra Medicinske Tidsskrifter

Hæmatologisk Tidsskrift

Propatienter