Vi har fået en regering, som ikke tror på lægerne

Medicinsk Tidsskrift

-først med nyheder om ny medicin

Om os | Om nyhedsbrevene | Annoncer | Betingelser

Cosentyx giver vedvarende forbedringer hos patienter med psoriasisgigt

Cosentyx (secukinumab) viser i en samlet analyse vedvarende forbedring af tegn og symptomer for patienter med psoriasisgigt og enthesitis.

Resultaterne ses især i ACR50- og PASI-målinger.

Resultaterne af de nye to-årige data har sammenlignet virkningerne af Cosentyx-behandling hos patienter med psoriasisartriti uden og med enthesitis (betændelse i senevedhæftninger), der rammer 30-50 procent af patienterne.
 
Resultater fra en samlet analyse af to fase III-studier viser, at patienter behandlet med Cosentyx (n = 477) hurtigere heledes for enthesitis end dem, der fik placebo (n = 235).
 
Både Cosentyx 300 mg og 150 mg gav vedvarende forbedringer af tegn og symptomer på psoriasisartrit hos patienter med eller uden enthesitis efter to år.

”Vi er glade for, at dataene viser hurtig og vedvarende forbedring i løbet af to år for tegn og symptomer på psoriasisartrit med Cosentyx, uanset om patienter har enthesitis eller ej," siger Eric Hughes, chef for Global Development Unit, Immunology, Hepatology & Dermatology .

"Psoriasisgigt er kompliceret med flere manifestationer, der medfører patientsymptomer, inklusive enthesitis, som ofte er forbundet med en mere alvorlig sygdom."

Resultaterne blev præsenteret på Det Europæiske Akademi for Dermatologi og Venereologi (EADV) i Madrid i weekenden, og viser, at ACR 50, PASI 90 og livskvalitetsrespons med secukinumab i måned 4 hos patienter med og uden enthesitis opretholdes op til 2 år.

Berigtigelse

Medicinsk Tidsskrift bragte i april en artikel om, at DSAM satte faktaark om hjemmefødsler på pause. Artiklen indeholdt ukorrekte oplysninger om baggrunden for beslutningen. Det er således ikke korrekt, at Sundhedsstyrelsen i sit høringssvar til DSAM i december 2018 kaldte oplysningerne i udkastet ”forkerte og i direkte modstrid” med deres eget daværende og stadig ikke færdigreviderede udkast til retningslinjer. Medicinsk Tidsskrift beklager.

Peter Rossing efter ADA: Type 2-retningslinjer skal revideres igen

ADA: Nye lægemidler og ny evidens ændrer diabeteslandskabet hastigt, og det er allerede tid til igen at tage retningslinjerne for behandling af type 2-diabetes op til revision, vurderer professor Peter Rossing, der har været med til at lave de internationale og danske guidelines på området.

Ny ADA-EASD-konsensus rapport for type 1-diabetes på trapperne

ADA: Et uddrag af en konsensus rapport fra den amerikanske og europæiske diabetesassociation ADA og EASD blev fremlagt under ADA 2021 med bidrag fra dansk professor. Forfatterne bag efterlyser feedback fra deltagere på sessionen.

Nyheder fra Medicinske Tidsskrifter

Hæmatologisk Tidsskrift

Propatienter

Topup nb

OPEN

Hallo