Kristian Lunds blog

Medicinsk Tidsskrift

-først med nyheder om ny medicin

Om os | Om nyhedsbrevene | Annoncer | Betingelser

Diabetes 1-patienter har stor gavn af liraglutid

ADA: Liraglutid forbedrer både langtidsblodsukkeret og det gennemsnitlige ugentlige blodsukkertal hos voksne med type 1-diabetes.

Det viser en ny undersøgelse, der blev præsenteret på ADAs Scientific Sessions i Orlando.

Undersøgelsen er baseret på 46 patienter med type 1-diabetes (T1D), der i et dobbeltblindet randomiseret studie enten fik en daglig dosis liratuglid eller placebo oveni deres insulin gennem et år.

Mange patienter med T1D kæmper for at opretholde glykæmisk kontrol i deres målområde og er dermed sårbare for alvorlige diabetesrelaterede komplikationer. En tidligere undersøgelse (Dandona fra 2012) af daglig liraglutid i 12 uger indikerede en positiv indvirkning på glykæmisk kontrol, vægttab og systolisk blodtryk, hvorfor der efterfølgende er iværksat flere undersøgelser.

Deltagerne havde en gennemsnitsalder på 47,6 år og ved forsøgets begyndelse havde patienterne et gennemsnitligt HbA1c niveau på 7,82 og et gennemsnitligt BMI på 28,9.

26 patienter fik daglige injektioner på 1,8 mg liraglutid, mens 20 patienter modtog daglige injektioner af placebo. Kontinuerlig glukosovervågning (CGM) blev udført i fire uger før behandling og ved behandlingens afslutning.

Efter de ​​52 uger viste patienterne, der havde fået liraglutid, forbedringer i blodglukoseniveauer, vægt og blodtryk. Liraglutidgruppen havde et placebojusteret, gennemsnitligt HbA1c fald til 7,45 (p = 0,009), og det ugentlige placebojusterede gennemsnitlig blodglukose faldt fra 174 til 156 mg / dl (p = 0,021).

Der var ingen ændringer i rapporterede forekomster af hypoglykæmi og ingen ændringer i procent af tiden under 70 mg / dl baseret på CGM, og patienternes samlede insulindosis ændredes ikke.

Derudover havde liraglutidgruppen et betydeligt vægttab, fra et gennemsnit på 83,6 kg til 80,5 kg (p = 0,01). Det placebojusterede, gennemsnitlige systoliske blodtryk faldt også efter liraglutidbehandling fra 128 mmHg til 122 mmHg, mens det placebojusterede diastoliske blodtryksgennemsnit faldt fra 79 mmHg til 75 mmHg.

"Størrelsen af ​​forbedringen af ​​blodglukosekontrol i vores undersøgelse var signifikant, og denne medicin kan have en positiv indvirkning på livet for mennesker med type 1-diabetes," siger studiet hovedforfatter dr. Paresh Dandona, der er leder af divisionen af ​​endokrinologi ved State University of New York i Buffalo.

"Da antallet af patienter med tilstrækkelig kontrol med type 1-diabetes er lille, kan muligheden for at tilbyde endnu et effektivt lægemiddel som liraglutid bidrage meget til forebyggelse af komplikationer, forbedre livskvaliteten og gøre patienternes liv mere stabile og forudsigelige."

Immunhæmmende behandling har ingen effekt på sædkvalitet

Hverken svær sygdomsaktivitet, behandling med immunhæmmende behandling eller nye biologiske lægemidler ser ud til at have markant effekt på sædkvaliteten hos mandlige patienter med kroniske tarmsygdomme. Det viser ny forskning fra Aarhus Universitet.

Psoriasismiddel reducerer IBD-tilfælde

Patienter, der behandles med Cosentyx (secukinumab) mod inflammatoriske sygdomme som Bechterews sygdom og psoriasisgigt, har en lav risiko for at udvikle inflammatorisk tarmsygdom (IBD).

Nyheder fra Medicinske Tidsskrifter

Hæmatologisk Tidsskrift

Propatienter