Regeringens nærhospitaler bliver kulissebyer


  Ny viden om psykiatri fra Medicinsk Tidsskrift   

Om os | Om nyhedsbrevene | Annoncer | Betingelser

Stor succes i forsøg med nedtrapning af medicin

Debatten om for meget medicin til psykiatriske patienter har fået nye nuancer efter at et projekt på Psykiatrisk Center Glostrup har vist, at det er muligt at reducere medicinforbruget markant. Det mener forskerne bag i hvert fald selv.

Langt mere selvskade blandt mennesker med TRD

Patienter med vanskelig behandlelig depression (TRD) har en væsentlig højere risiko for selvmord og selvskadende adfærd end andre patienter med depression (non/ikke-TRD).

Psykiatere: Kun regionerne skal behandle mennesker med dobbeltdiagnoser

Behandlingen af mennesker med samtidig psykisk sygdom og misbrug skal være bedre. I dag er den delt mellem kommuner og regioner. Men skal man kunne give patienterne den bedste behandling, skal den - kompleksiteten taget i betragtning - kun ligge i regionerne.

Nu også i psykiatrien: Supercomputere udvikler mere præcis diagnostik

”Algoritmer, der bidrager til at kunne give patienter en mere præcis behandling, vil blive en vigtig del af fremtidens behandling, også inden for psykiatrien,” siger Michael Eriksen Benros, professor og forskningsleder for Precision Psychiatry Initiative, ved Psykiatrisk Center København.

Ekspert: Melatonin kan hjælpe børn med autisme og ADHD

Niels BilenbergDet kan være en stor fordel for børn med autisme eller ADHD at få melatonin i en periode, men det bør ikke automatisk blive en permanent tilstand. Det siger professor Niels Bilenberg i anledning af de nye behandlingsmuligheder til behandling af børns søvnløshed.

Professor: Behandling af depression bør samles så der kan sættes tidligere ind

Behandlingsresistent depression har været kendt i mange år. Og i takt med at stadig flere får diagnosen depression og konsekvenserne står stadig tydeligere frem, begynder klinikerne at presse på for at ændre billedet. Noget skal gøres. Ikke mindst forebyggende. Og det haster, lyder det fra eksperterne.

Nyheder fra Medicinske Tidsskrifter

Hæmatologisk Tidsskrift

Propatienter

Topup nb

OPEN

Hallo