Kristian Lunds blog

Medicinsk Tidsskrift

-først med nyheder om ny medicin

Om os | Om nyhedsbrevene | Annoncer | Betingelser

IRF: Trimbow triplebehandling mulig ved device-problemer

IRF præsenterede først på måneden en opdateret præparatanmeldelse af Trimbow - Chiesis vedligeholdelsesbehandling til voksne med moderat til svær KOL.

Trimbow er ikke førstevalg blandt triplebehandlingerne, men kan være en mulighed, hvis patienten har svært ved at bruge forskellige devices, gerne vil bruge en spray, og hvis der er behov for tripelbehandling.

Trimbow (beclometason/formoterol/glycopyrronium) kombinerer glukokortikoid (ICS) med en langtidsvirkende beta2-agonist (LABA) og en langtidsvirkende muskarinreceptoragonist (LAMA) i et device. Trimbow er indiceret til vedligeholdelsesbehandling hos voksne patienter med moderat til svær KOL, der ikke bliver tilstrækkeligt behandlet med en kombination af ICS/LABA eller en kombination af LAMA/LAMA. 

IRFs opdaterede anmeldelse kommer efter Trimbow er blevet sammenlignet med langtidsvirkende beta2-agonist (LABA) og en langtidsvirkende muskarinreceptoragonist (LAMA) foruden den oprindelige sammenligning med inhalationssteroid (ICS) i kombination med LABA og/eller tiotropium. 

Studierne, der ligger til grund for markedsføringstilladelsen for Trimbow, viser sammenlignelig effekt og bivirkninger som behandling med ICS/LABA + LAMA (tiotropium) i to devices. Det nyeste studie, der sammenligner Trimbow med LABA/LAMA viser en forbedring af eksacerbationsraten ved brug af Trimbow i forhold til LABA/LAMA, men ingen forskel i de to behandlinger på tid til første eksacerbation eller klinisk relevant forskel i lungefunktion. 

Desuden er prisen på Trimbow lidt dyrere end den anden faste triplebehandling på markedet, ligesom triplebehandling i to separate devices kan kombineres billigere. 

Derfor er det IRFs samlede vurdering, at førstevalg til patienter med moderat til svær KOL fortsat er LABA/LAMA.

GINA aktualiserer diskussion om astmabehandling med SABA

Anfaldsmedicin. Hurtigvirkende bronkodilaterende beta2 agonister. Den blå medicin, er alle betegnelser for den akutvirkende medicingruppe SABA, astmatikere bruger som anfaldsmedicin eller ”reliever”, når de mærker et astmaanfald nærme sig, når det er svært at få luft eller før sport.

Diagnose af luftvejssygdomme via mobiltelefonen

Automatiseret teknologisk analyse af hoste kan blive fremtiden, når børn skal have koblet en diagnose på deres luftvejssygdomme. Det antyder ny forskning fra Curtin University og The University of Queensland i Australien.

Nyheder fra Medicinske Tidsskrifter

Hæmatologisk Tidsskrift

Propatienter