Skip to main content

-først med nyheder om ny medicin

Pfizer tester covid-19-vaccine på børn mellem fem og 11 år

Ifølge Pfizer Inc. og partner BioNTech SE har analyser vist, at deres covid-19-vaccine både er sikker og producerer stærke antistofresponser hos børn i alderen fem til 11 år.

De længe ventede analyser giver et indblik i, hvor godt en covid-19-vaccine kan fungere for yngre børn, skriver Pharmaceutical Business Review.

I fase II/III-forsøget fik deltagerne to vaccinedoser administreret med 21 dages mellemrum – begge indeholdt 10 µg, hvilket er en mindre dosis sammenlignet med dosen på 30 µg, der blev givet til forsøgspersoner i alderen 12 år og derover.

Studiet viste, at vaccinen var sikker, veltolereret og indikerede robuste neutraliserende antistofresponser blandt deltagerne, og antistofresponserne hos de yngre forsøgspersoner var nogenlunde de samme som dem, der blev registreret i et tidligere forsøg udført på deltagere i alderen 16 til 25 år med den højere dose.

Bivirkninger var også sammenlignelige med dem, der blev observeret hos de ældre deltagere.

Fase II/III-forsøget inkluderer børn i alderen seks måneder til 11 år, men de aktuelle data blev indhentet fra undersøgelsen foretaget blandt 2.268 deltagere i alderen fem til 11 år, der ligeledes modtog en 10 µg dosis to gange 

Pfizer erklærede, at SARS-CoV-2 neutraliserende antistof [GMT 1.197,6] viste et stærkt immunrespons hos børn en måned efter anden dosis.

”I løbet af de seneste ni måneder har hundreder millioner mennesker i alderen 12 år og opefter i hele verden modtaget vores covid-19-vaccine, og vi er ivrige efter at udvide beskyttelsen, som vaccinen giver, til den yngre befolkning, særligt når vi følger spredningen af ​​Delta-varianten og den betydelige trussel, den udgør for børn,” lyder det fra Pfizer-formand og administrerende direktør Albert Bourla, der fortsætter:

”Disse forskningsresultater giver et stærkt grundlag for at søge godkendelse af vores vaccine til børn fra fem til 11 år, og vi planlægger at forelægge data for US Food and Drug Administration (FDA), European Medicines Agency (EMA) og andre hurtigst muligt.”