Om os | Om nyhedsbrevene | Annoncer | Betingelser


Flavonoider kan begrænse lungefunktionens fald

En type flavonoid, der findes i mørkpigmenterede frugter som røde druer og blåbær, kan begrænse lungefunktionens fald, som opstår i takt med, at man bliver ældre. 

Tidligere studier har vist, at de planteproducerede kemikalier kendt som flavonoider har gavnlige antioxidant- og antiinflammatoriske egenskaber.

Nylige studier af anthocyaniner – en særlig type ​​flavonoider – viser, at de er blevet fundet i lungevæv kort efter indtagelse. Plantekemikalierne synes at reducere slim og inflammatoriske sekretioner. 

”Men de epidemiologiske beviser for sammenhængen mellem flavonoider og lungefunktion var meget ringe,” forklarer studiets førsteforfatter Vanessa Garcia-Larsen, ph.d. og adjunkt på Johns Hopkins Bloomberg School i Baltimore, Maryland.

”Så vi ville undersøge, om kostindtag og anthocyaniner er forbundet med en reduceret lungefunktionsnedgang i midaldrende voksne.” 

Da forskerne analyserede deres data, viste det sig, at deltagere i den højeste kvartil af anthocyaninindtag sammenlignet med dem fra den laveste kvartil havde:

  • en langsommere årlig nedgang i FEV1 end dem i den laveste kvartil (-9,8 milliliter pr. år (ml / år) versus -18,9 ml / år.)
  • et langsommere årligt fald i FVC end dem i den laveste kvartil (-9,8 ml / år versus -22,2 ml / år.)
  • et langsommere årligt fald i FEV1 / FVC (-0.02 / år.)

Forskerne analyserede også sammenhængen mellem indtaget af anthocyanin og lungefunktionen hos rygere, hos de, der aldrig havde røget, og dem der var holdt op med at ryge.

Forbindelsen mellem et højt indtag af flavonoider og fald i lungefunktionen var tilsyneladende stærkere blandt dem, der aldrig havde røget og dem, der var holdt op med at ryge end i den generelle studiepopulation. Blandt rygere fandt studiet ikke en sammenhæng mellem indtaget af anthocyanin og deres lungefunktion. 

”Vores studie tyder på, at den generelle befolkning kan drage fordel af at indtage flere frugter, der er rige på flavonoider, som bær er. Det gælder især dem der har opgivet cigaretterne og dem, der aldrig har røget,” pointerer dr.med. Garcia-Larsen og fortsætter:

”For rygere er det at kvitte cigaretterne fortsat det bedste, de kan gøre for at beskytte deres helbred.”

Nyheder fra Medicinske Tidsskrifter

Hæmatologisk Tidsskrift