Kristian Lunds blog

Medicinsk Tidsskrift

-først med nyheder om ny medicin

Om os | Om nyhedsbrevene | Annoncer | Betingelser

Nintedanib sendt til godkendelse mod sclerodermisk lungefibrose

Nintedanib er blevet sendt til godkendelse som middel mod systemisk sclerose associeret interstitiel lungesygdom (SSc-ILD) hos både det europæiske EMA og amerikanske FDA af Boehringer Ingelheim.

Nintedanib er allerede godkendt som et antifibrotisk lægemiddel i mere end 70 lande til behandling af patienter, der lever med idiopatisk lungefibrose (IPF).

Systemisk sclerose, også kendt som sclerodermi, er en sjælden sygdom præget af fortykkelse og ardannelse af bindevæv i hele kroppen.

Sygdommen kan forårsage invaliderende ardannelse på hud, lunger (interstitiel lungesygdom), hjerte og nyrer, der kan blive livstruende.

Omkring 25 procent af patienterne udvikler signifikante lungeproblemer inden for tre år efter diagnosen.

Lungearringen er den største dødsårsag blandt mennesker med systemisk sclerose.

"Systemisk sclerose associeret interstitiel lungesygdom har en ødelæggende indvirkning på dem, det påvirker, hvilket ofte er kvinder i deres bedste alder," siger dr. Susanne Stowasser fra afdelingen for respiratorisk medicin hos Boehringer Ingelheim.

"Lungefibrose er en vigtig årsag til dødelighed ved systemisk sclerose, og i øjeblikket findes der ingen godkendte behandlinger for SSc-ILD. Boehringer Ingelheim er glad for, at vi er i stand til at tage et skridt tættere på potentielt at bringe en godkendt behandling til patienter med denne sjældne sygdom."

Kliniske forskningsresultater vedrørende nintedanib mod SSc-ILD vil blive delt offentliggjort ved American Thoracic Society Congress i Dallas, Texas, fra 17.-22. maj.

Opråb fra overlæge: Hjertesvigt skal sidestilles med kræft

Hjertesvigt er en sygdom, der skal tages lige så alvorligt som kræft og KOL. Sådan bør rygmarvsindstillingen være hos alle danskere og ikke mindst deres læger. For som det er i dag, har patienter med hjertesvigt generelt en dårligere prognose end de burde og kunne have.

Nyheder fra Medicinske Tidsskrifter

Hæmatologisk Tidsskrift

Propatienter