Regeringens nærhospitaler bliver kulissebyer

-først med nyheder om ny medicin

Om os | Om nyhedsbrevene | Annoncer | Betingelser

Plads til forbedring af inhalationsmedicin og devices

Der er plads til forbedring, når vi taler om inhalatorer og indhold, der skal sikre mennesker med luftvejssygdomme, at deres medicin når helt ned i lungerne, hvor den skal virke.

Det antyder et nyt internationalt studie offentliggjort i tidsskriftet Physics of Fluids.

At have evnen til at forudsige aerosoliseret eller pulveriseret aflejring af lægemidler i lungerne er afgørende for bedre at forstå at målrette inhalationsmedicinen - derfor skabte Dr. Suvash C. Saha, Senior lektor ved Mechanical Engineering at the University of Technology Sydney samt kolleger ved Motilal Nehru National Institute of Technology Allahabad i Indien en beregningsmodel til at evaluere, hvor der kan foretages forbedringer. 

”For mens inhalatorer har revolutioneret behandlingen af ​​lungesygdomme i de seneste årtier og i øjeblikket bliver brugt til at administrere lægemidler til patienter, der er inficeret med covid-19-virus, er deres effektivitet fortsat en stor bekymring, da kun en tredjedel af det samlede lægemiddel, patienten inhalerer, når de sygdomsramte områder af lungerne,” forklarer forsker Suvash C. Saha, fra University of Technology Sydney. 

”Som et resultat bliver medicintabet og omkostningerne ved behandlingen højere. Så gennem forsøg med højere gennemstrømningshastigheder fandt forskerne, at inerti-påvirkning kan være ansvarlig for aflejring af lægemiddelpartikler i den øvre del af luftvejene, mens færre partikler rammer det distale område af luftvejene,” forklarer medforfatter Akshoy Ranjan Paul og fortsætter:

”Derudover er der ved lavere gennemstrømningshastigheder ikke nok momentum til at transportere partikler til det distale område. Så ud fra vores forsøg og beregninger, bør der være en optimal gennemstrømningshastighed for at opnå maksimal rækkevidde af lægemiddelpartikler i den distale region.” 

Forskerne præsenterede en beregningsmodel af inhalationshastigheder og størrelser af lægemiddelpartikler i en realistisk human lungemodel, og de afslørede samtidigt, at flere lægemiddelpartikler aflejres i højre bronkier end i venstre bronkier, som er relativt buede på grund af dets nærhed til hjertet.

Nøgleresultater tyder dermed på, at lægemidlerne til inhalation bør indeholde mindre partikler for at muliggøre deres rækkevidde i de distale bronkier.

Nyheder fra Medicinske Tidsskrifter

Hæmatologisk Tidsskrift

Propatienter

Topup nb

OPEN

Hallo