Om os | Om nyhedsbrevene | Annoncer | Betingelser

Trintellix får udvidet anvendelse

Det amerikanske lægemiddelagentur har sagt god for en opdatering af indlægssedlen til Lundbeck og Takedas antidepressive middel, Trintellix (vortioxetin). Og firmaerne kan derfor nu skilte med midlets positive påvirkning af patienternes sexlyst.

Godkendelsen sker på baggrund af FOCUS- og CONNECT-studierne, hvor lægemidlet har vist en positiv effekt på proceshastigheden, der er et vigtigt aspekt af den kognitive funktionsevne, og som er hæmmet hos mange med akut depression. Således inkluderer den amerikanske indlægsseddel for Trintellix nu data fra et klinisk sammenligningsstudie, som viser, at Trintellix er statistisk bedre end det bredt anvendte antidepressivum Lexapro (escitalopram), når det kommer til at forbedre seksuelle dysfunktioner afledt af behandling med antidepressiva af typen SSRI. I studiet blev patienter med velbehandlet depression med SSRI-afstedkomne seksuelle bivirkninger fra behandling af paroxetin, sertalin eller citalopram overført til behandling med Trintellix eller escitalopram. Skiftet til Trintellix medførte en forbedring i graden af den seksuelle dysfunktion.

”Nedsat seksuel funktion kan være et stort problem for patienter med depression. Vi er fortrøstningsfulde over, at Trintellix-indlægssedlen i USA nu inkluderer data fra TESD-studiet, så dette vigtige problem kan blive imødekommet i behandlingen af depression”, siger Anders Gersel Pedersen, koncerndirektør for forskning og udvikling i Lundbeck.

Immunhæmmende behandling har ingen effekt på sædkvalitet

Hverken svær sygdomsaktivitet, behandling med immunhæmmende behandling eller nye biologiske lægemidler ser ud til at have markant effekt på sædkvaliteten hos mandlige patienter med kroniske tarmsygdomme. Det viser ny forskning fra Aarhus Universitet.

Psoriasismiddel reducerer IBD-tilfælde

Patienter, der behandles med Cosentyx (secukinumab) mod inflammatoriske sygdomme som Bechterews sygdom og psoriasisgigt, har en lav risiko for at udvikle inflammatorisk tarmsygdom (IBD).

Nyheder fra Medicinske Tidsskrifter

Hæmatologisk Tidsskrift

Propatienter