Medicintilskuds-nævnet afsløret - det handler bare om at spare penge

Medicinsk Tidsskrift

-først med nyheder om ny medicin

Om os | Om nyhedsbrevene | Annoncer | Betingelser
Covidpatient på intensivafdelingen på Rigshospitalet. Foto: Rigshospitalet

Hovedstaden sprænger skalaen for senge til covid-patienter

Region Hovedstaden har under hele coronakrisen opereret med skaleringsskala, som under topbelastning kan gå op til 360 sengepladser. Nu bliver regionen nødt til at sprænge skalaen.

De seneste døgns udvikling i antal indlagte har været så dramatisk, at regionen er sprunget direkte fra trin to til det øverste trin fire, skriver Politiken. Men det kan hurtigt vise sig ikke at være nok, sådan som epidemien udvikler sig i øjeblikket. Derfor forbereder regionen sig nu på at skabe et helt nyt femte trin, hvor der vil være plads til 100 patienter ekstra – altså 460 senge til covid-patienter.

»Hvor vi hidtil har haft fire trin på vores beredskab, er vi i gang med at forberede os på et femte, hvor vi skal reservere endnu flere sengepladser og have endnu flere medarbejdere i beredskab til, hvis der kommer flere patienter, end vi havde forventet«, siger formanden for Regionsrådet i Region Hovedstaden, Sophie Hæstorp Andersen (Soc) til Politiken.

I dag, torsdag, er der 268 indlagte, heraf 36 på intensiv. For bare en uge siden var der 156 indlagte - en stigning på 58 procent på en uge. Fortsætter den stigningstakt, vil de 460 pladser være besat om ca. otte dage.

Da første bølge toppede i slutningen af marts marts måned, var der 196 indlagte med covid-19 i Region Hovedstaden. Hovedstaden har dermed ca. 37 procent flere indlagte nu, end da det så værst ud i foråret.

Region Hovedstadens kriseledelse besluttede i går, onsdag, på grund af den ekstreme belastning af covid-patienter at udskyde alle planlagte behandlinger på hospitalerne fra mandag og tre uger frem.

”Vi står i en nødsituation. Det er nu, vi trykker på den store knap. I går sagde jeg, at det var som om, coronatropperne stod uden for byen. Nu er de helt sikkert rykket ind, og vi er nødt til at udskyde alle de behandlinger, der ikke er akutte og livstruende,” siger lægefaglig koncerndirektør i Region Hovedstaden Dorthe Crüger.

”Desværre ser vi, at indlæggelsestallet fortsætter op ad i raketfart. Så af hensyn til vores personale og de covid-syge, så er vi nu nødt til at skride til denne drastiske nedlukning af de planlagte behandlinger. Vi har på kun tre dage set så store stigninger i indlæggelsestallet, at der desværre ikke er anden vej. Vi forbereder os nu på en virkelig kritisk tid. Jeg kan kun bede til, at vi ALLE tager restriktionerne alvorligt for at begrænse yderligere smitte - og af respekt for de ansatte i sundhedsvæsenet, som desværre ser ud til at få en rigtig travl jul,” siger Dorthe Crüger.

 

Indlagte i Region Hovedstaden den 17. december 2020
​Hospital ​Indlagte ​Heraf indlagte på intensiv
​Amager og Hvidovre Hospital ​64
​Bispebjerg og Frederiksberg Hospital ​42
​Bornholms Hospital ​2
​Herlev og Gentofte Hospital ​78
Nordsjællands Hospital ​39
​Rigshospitalet ​42
​Ukendt/transit ​1
​Total ​268 ​36
 
Tal for indlagte og døde i hele Danmark. Nedgangen i antal døde 12. maj skyldes nedjustering

Fire danske børn har været ramt af MIS-C som følge af covid-19 infektion

Internationalt er der løbende rapporteret om alvorlig inflammatorisk sygdom hos børn (MIS-C) som følge af infektion med covid-19. Senest har der været flere tilfælde i Sverige. I Danmark er der indtil videre fire tilfælde – og danske børnelæger følger udviklingen tæt.

Forskning skal hjælpe hjertebørn med mentale senfølger

Børn født med en hjertesygdom har op til dobbelt så stor risiko for at udvikle kognitive og psykosociale senfølger. Nu skal en stor bevilling kortlægge omfang, mulig sammenhæng og i øvrigt sikre bedre hjælp til børnene og deres familier.  

Nyheder fra Medicinske Tidsskrifter

Hæmatologisk Tidsskrift

Propatienter