Om os | Om nyhedsbrevene | Annoncer | Betingelser


Måske derfor kan motion forebygge diabetes

En proces i kroppen igangsat af motion kan forbedre insulinresistensen i skeletmusklerne.

Det antyder et nyt studie, der er publiceret i det anerkendte videnskabelige tidsskrift Nature Communications, hvor resultaterne viser, at moderat til intensiv motion kan fremme nedbrydningen af mitokondrier i musklerne via autofagi.

Autofagi er et normalt led i cellens omsætning af sine organceller og er særligt fremtrædende ved omstilling af cellen til andre funktioner og under reparation af cellebeskadigelser.

Denne proces kan ifølge forskerne bag undersøgelsen bidrage til at forbedre insulinresistensen i skeletmusklerne.

I studiet, der stammer fra University of Virginia School of Medicine, satte forskerne mus til at løbe på en lille trædemølle i 90 minutter for at se på, hvad der skete, når musene stoppede. Seks timer senere kunne forskerne se tegn på en igangværende mitofagi i musenes skeletmuskulatur.

Øvelsen stimulerede enzymet AMP-aktiveret protein kinase (AMPK), der spiller en betydelig rolle for at øge insulins evne til at stimulere optagelsen af kulhydrater i musklerne. Det nu stimulerede AMPK aktiverede et protein kendt som ULK1, hvis rolle er at aktivere andre komponenter i cellen til at fjerne dysfunktionelle mitokondrier.

Kan fungere som stresstest

Selv om forskerne ikke ved præcis, hvordan disse kropslige processer koordineres, mener de, at ULK1 er afgørende for processen med at rydde op i beskadigede mitokondrier i muskelceller. Da de forsøgte at fjerne ULK1-proteinkodningsgenet i musenes skeletmuskulatur, fandt de ud af, at fjernelsen af ​​dysfunktionelle mitokondrier nu var svækket. Samlet set tyder resultaterne på, at moderat til intensiv motion kan fremme nedbrydningen af mitokondrier i musklerne via autofagi.

Det kræver dog yderligere forskning for at kunne fastslå, hvor meget motion der er nødvendig for at stimulere autofagi hos mennesker, og i hvilket omfang processen er opreguleret.

 

Nyheder fra Medicinske Tidsskrifter

Hæmatologisk Tidsskrift