Kristian Lunds blog

Medicinsk Tidsskrift

-først med nyheder om ny medicin

Om os | Om nyhedsbrevene | Annoncer | Betingelser

FDA godkender Invokana mod alvorlige hjertekar-problemer hos diabetespatienter

Invokana (canagliflozin) er som den første og eneste orale diabetesbehandling blevet godkendt af US Food and Drug Administration (FDA) til reduktion af risikoen for større hjertekarproblemer hos voksne med type 2-diabetes.

Godkendelsen er baseret på resultater fra den store CANVAS-undersøgelse og nylige konsensusrapporter fra American Diabetes Association (ADA) og American Association of Clinical Endocrinologists (AACE), der understøtter brug af Invokana på tværs af en bred vifte af patienter.

Godkendelsen i USA kommer efter at EU godkendte hjertekar-indikationen tilbage i midten af september baseret på de samme resultater.

CANVAS-programmet evaluerede effekten af ​​Invokana på hjertekar-risikoen hos mere end 10.000 voksne med type 2-diabetes, der havde etableret hjerte-sygdom (65 procent) eller var i risiko for kardiovaskulær sygdom med to eller flere risici faktorer (35 procent).

"Denne FDA-godkendelse gør Invokana til den eneste orale type 2-diabetesbehandling, der er indikeret til at reducere risikoen for hjerteanfald, slagtilfælde eller kardiovaskulær død. Det er et vigtigt fremskridt for patienter og læger, der behandler dem," siger dr. James List fra Janssen Research & Development.

"Invokana gør det ikke kun muligt for patienterne at kontrollere deres diabetessymptomer ved at sænke deres A1C niveauer, men det hjælper nu også med at beskytte dem mod potentielt ødelæggende kardiovaskulære hændelser."

Samlet set reducerede behandlingen med Invokana - sammenlignet med placebo - den kombinerede risiko for hjerteanfald, slagtilfælde og hjertekar-død med 14 procent (hændelser forekom hos henholdsvis 26,9 og 31,5 deltagere pr. 1000 patientår).

Hos patienter med etableret hjertekar-sygdom nedsatte behandlingen med Invokana den kombinerede risiko for hjerteanfald, slagtilfælde og CV-død med 18 procent sammenlignet med placebo (hændelser forekom hos henholdsvis 34,1 og 41,3 deltagere pr. 1000 patientår.

"Med denne godkendelse spiller Invokana en endnu vigtigere rolle i det overordnede behandlingsmix med dets demonstrerede evne til at reducere risikoen for potentielt ødelæggende kardiovaskulære hændelser," siger dr. Ralph DeFronzo, professor i medicin og chef for Division of Diabetes på University of Texas, Health Diabetes Center, San Antonio.

Den nye indikation gælder også for kombinationer med fast tabletdosis af Invokamet (canagliflozin / metformin HCL) og Invokamet XR (canagliflozin / metformin HCL forlænget frigivelse).

Specialist advarer mod overforbrug af depotsteroid til allergisk rhinitis

I højsæsonen for pollen-udløst allergisk rhinitis stiger forbruget af depotsteroid betragteligt i Danmark - og endda mere end i andre lande. Årsagen skal ifølge Charlotte Ulrik, speciallæge i lungemedicin, findes i, at patienternes allergi-symptomer for ofte bliver behandlet med systemisk kortikosteroid.

Nyheder fra Medicinske Tidsskrifter

Hæmatologisk Tidsskrift

Propatienter