Medicinrådet har 10.017 grunde til at skifte mening om Spinraza

Medicinsk Tidsskrift

-først med nyheder om ny medicin

Om os | Om nyhedsbrevene | Annoncer | BetingelserPIONEER-analyse: Ozempic som tablet i top mod langtidsblodsukker

EASD 2019: Ozempic (semaglutid) tabletter på tre, syv og 14 mg forbedrer den glykæmiske kontrol hos personer med type 2-diabetes uanset deres HbA1c-niveau.

Det viser en foreløbig analyse af PIONEER-forsøgsprogrammet, som tirsdag eftermiddag blev præsenteret ved en session på EASD i Barcelona, hvor forskere kunne fortælle, at der blev påvist større reduktioner i HbA1c med 7 mg og 14 mg oral semaglutid i forhold til både placebo, Jardiance (empagliflozin 25 mg), Januvia (sitagliptin 100 mg) eller Victoza (liraglutid 1,8 mg).

Oralt semaglutid er et glukagonlignende peptid-1 (GLP-1)-analog i en pille en gang dagligt og stadig i forsøgsfasen.

I analysen blev data fra 5.657 deltagere i PIONEER 1–5, 7 og 8 grupperet efter forsøg i henhold til baseline HbA1c (≤8,0 procent, >8,0 – ≤9,0 procent og >9,0 procent). Andelen af ​​patienter med type 2-diabetes, der opnåede et HbA1c-mål på <syv procent, var større med oral semaglutid syv mg og 14 mg i alle forsøgssammenligninger og på tværs af alle HbA1c-basisgrupper.

"Mennesker med type 2-diabetes har individuelle behandlingsmål relateret til glykæmisk kontrol,” sagde en af sessionens talere dr. Juris Meier, professor i medicin og leder af afdelingen for diabetologi og GI-endokrinologi på St. Josef-hospitalet i Ruhr-University of Bochum, Tyskland.

”Resultaterne fra denne analyse er især meningsfulde fordi de viser, at oral semaglutid forbedrer den glykæmiske kontrol i et bredt spektrum af mennesker med type 2-diabetes."

Sikkerhedsprofilen for oralt semaglutid overalt i PIONEER-programmet var i overensstemmelse med den for GLP-1-receptoragonistklassen og svarede til dem, der blev set med subkutant semaglutid.

"Denne analyse forstærker de fundne resultater, der er set i hele PIONEER-forsøgsprogrammet, og demonstrerer oral semaglutids effektivitet i HbA1c-reduktioner sammenlignet med almindeligt anvendte type 2-diabetesbehandlinger," siger Mads Krogsgaard Thomsen, administrerende vicepræsident og chefforsker i Novo Nordisk.

"Hvis det bliver godkendt, vil oralt semaglutid blive den første og eneste orale GLP-1 receptoragonist med potentialet til at hjælpe mennesker med ukontrolleret type 2-diabetes bedre at styre deres tilstand."

Opdateres

Melatonin langtids-forbedrer søvn og adfærd hos børn

Melatonin-præparatet Slenyto har en gavnlig effekt på søvn og adfærd hos børn og unge med autisme og øger samtidig familiens livskvalitet. Det viste et indledende studie for nylig. Og nu dokumenterer et opfølgningsstudie, at effekten på søvnkvaliteten holder sig over tid.

Studie af Slenyto bekræfter lægers praksis

Nye studier, der viser en god effekt af melatonin på søvn og adfærd hos børn med autisme (ASF) bliver taget godt imod af læger. Men jublen over nyheden er ikke helt uden forbehold. Studierne gælder midlet Slenyto, som har langtidseffekt og netop er godkendt af Sundhedsstyrelsen.

Overlæge: Stort problem at nogle med søvnapnø er uden symptomer

Hvis man kunne opspore obstruktiv søvnapnø, OSA, tidligt i forløbet, ville det spare den enkelte for sygdom og nedsat livskvalitet samt store beløb på samfundskontoen. Men hvordan griber sundhedssystemet det an, når mange mennesker tror, at de blot snorker?

Nyheder fra Medicinske Tidsskrifter

Hæmatologisk Tidsskrift

Propatienter