Denne krise vil forandre sundhedsvæsenet for altid

Medicinsk Tidsskrift

-først med nyheder om ny medicin

Om os | Om nyhedsbrevene | Annoncer | Betingelser

Novos orale diabetesmiddel godkendt i EU

Rybelsus (oral semaglutid) fra Novo Nordisk har fået markedsføringstilladelse af Europa-Kommissionen til voksne, med dårligt kontrolleret blodsukker som et supplement til diæt og motion.

Markedsføringstilladelsen gælder for alle 27 EU-medlemslande og Storbritannien.

Rybelsus er den første og eneste orale glukagonlignende peptid-1 (GLP-1) receptoragonist. Godkendelsen er baseret på resultaterne fra 10 PIONEER-kliniske forsøg, hvor Rybelsus efter 52 uger demonstrerede statistisk signifikante reduktioner i langtidsblodsukkeret HbA1c sammenlignet med sitagliptin, empagliflozin og liraglutid samtidig med at det medførte et op til 4,3 kg vægttab.

PIONEER-programmet demonstrerede generelt, at Rybelsus har en sikker og veltolereret profil, hvor den mest almindelige bivirkning var mild til moderat kvalme, som blev mindre med tiden.

”Vi er meget begejstrede for godkendelsen af ​​Rybelsus, da vi nu kan tilbyde mennesker i Europa, der lever med type 2-diabetes, den første og eneste GLP-1 som tablet,” siger Mads Krogsgaard Thomsen, koncerndirektør og chef for research i Novo Nordisk.

"Baseret på dens stærke kliniske profil mener vi, Rybelsus har potentialet til at sætte en ny standard for behandling af type 2-diabetes, da millioner af mennesker i øjeblikket ikke når målblodsukkerniveauet med de tilgængelige orale antidiabetika."

Lanceringen af ​​Rybelsus forventes ifølge Novo Nordisk at finde sted i de første EU-lande i anden halvdel af 2020.

Nyheder fra Medicinske Tidsskrifter

Hæmatologisk Tidsskrift

Propatienter