Kristian Lunds blog

Medicinsk Tidsskrift

-først med nyheder om ny medicin

Om os | Om nyhedsbrevene | Annoncer | Betingelser

Metabolisk BMI (mBMI) forudsiger mere præcist risikoen for at udvikle overvægt og følgesygdomme end det mere kendte BMI-mål.

Kroppens kræftbekæmpende såkaldte NK-celler (naturlige dræber celler) påvirkes af ophobet fedt og bliver mindre effektive til at dræbe tumorceller.

Antibiotika og i mindre grad syrehæmmere kan øge risikoen for fedme hos børn, især hvis medicinen tages i lange perioder, - formentlig fordi den ændrer tarmmikrober, der er forbundet med vægtøgning.

Følgerne af genetisk disposition for overvægt og fedme kan mere end halveres, når børn vokser op i et miljø, hvor der lægges vægt på sund kost og motion.

Et BMI på over 30 er forbundet med et 4,2 år kortere liv for mænd og 3,5 år kortere liv for kvinder - hovedsageligt grundet en højere risiko for at dø af kræft og hjertesygdom.

Årsagen til at Protein Kinase C epsilon øger risikoen for diabetes, skal ikke findes i leveren, men i fedtvæv.

Det er velkendt, at ADHD er forbundet med vægtproblemer. Men at overvægt hos voksne også kan afsløre en udiagnosticeret ADHD, er mindre belyst.

EASD 2018: Overvægt og fedme øger diabetespatienters risiko for at dø af kræft i forhold til mennesker uden blodsukker-sygdommen.

ERS: Det er en almindelig kendt sag at overvægtige mennesker har større risiko for at udvikle astma, men at udsagnet også passer den anden vej rundt er en nyhed.

Nyheder fra Medicinske Tidsskrifter

Hæmatologisk Tidsskrift

Propatienter