Regeringens nærhospitaler bliver kulissebyer

-først med nyheder om ny medicin

Om os | Om nyhedsbrevene | Annoncer | Betingelser

EMA godkender JAK-hæmmer mod vitiligo

En ny og effektiv behandling mod vitiligo kan snart tages i brug af patienterne, efter at EMA netop har udstedt markedsføringstilladelse til midlet Opzelura (ruxolitinib), som i studier har vist gode resultater.

Opzelura er en selektiv JAK1/JAK2-hæmmer, og markedsføringstilladelsen baserer sig blandt andet på 24 ugers data fra forskningsprogrammet TRuE-V, der viser, at 30 pct. af patienterne med vitiligo i ansigtet opnåede mindst 75 procent forbedring målt ved Vitiligo Area Scoring Index.  51 procent opnåede mindst 50 procent forbedring og patienter med vitiligo på kroppen opnåede mindst 50 procent forbedring. 

Studiet evaluerede sikkerheden og effekten af ruxolitinib creme hos mere end 600 patienter på 12 år og ældre med vitiligo. Her rapporterede patienter, der brugte ruxolitinib creme, ingen klinisk signifikante reaktioner på applikationsstedet, og den overordnede sikkerhedsprofil var i overensstemmelse med tidligere forskningsresultater.

Endnu et studie, der netop er publiceret i Journal of the American Academy of Dermatology, føjer data til, som tyder på, at repigmentering med ruxolitinib creme i monoterapi kan opretholdes efter seponering. Dette studie løb over 52 uger, men der skal dog yderligere forskning til for at bekræfte varigheden af repigmenteringen, noterer forskerne.

Ruxolitinib blev i september som den første JAK-hæmmer godkendt af FDA til kortvarig behandling af atopisk dermatitis (AD) hos patienter over 12 år med mild til moderat AD, og Opzelura kan blive den første JAK-hæmmer godkendt i Europa til behandling af vitiligo. 

Nyheder fra Medicinske Tidsskrifter

Hæmatologisk Tidsskrift

Propatienter