Skip to main content

-først med nyheder om ny medicin

Adtralza anbefales til unge med atopisk eksem

EMA udvider indikationen for Adtralza (tralokinumab), så det biologiske lægemiddel også er godkendt til behandling af børn over 12 år med mild til svær atopisk dermatitis (AD).

Det sker på anbefaling af det Europæiske Lægemiddelagenturs komité for medicin til mennesker (CHMP), som diskuterede udvidelsen på et møde i midten af september.

Eksembehandlingen Adtralza fra Leo Pharma hæmmer interleukin 13 og anvendes typisk til patienter, som ikke kan anvende topikal medicin, eller hvor anden behandling er utilstrækkelig.

Adtralza blev godkendt i Europa i juni 2021 som behandling af moderat til svær atopisk dermatitis hos voksne, som er kandidater til systemisk behandling. Behandlingen er også godkendt i bl.a. Storbritannien, Canada, Schweiz og i USA under markedsnavnet AdbryTM (tralokinumab-ldrm).

Sidenhen har Leo Pharma kunnet fremvise fase III-data fra ECZTRA 1-6-studierne, der dokumenterer effekten af behandlingen blandt unge i alderen 12-17 år. De nyeste data, som anbefalingen sker på baggrund af, er fra det randomiserede, dobbeltblindede og placebo-kontrollerede fase III-studie ECZTRA 6.

Resultaterne viste, at en signifikant større andel af patienter behandlet med Adtralza (150 mg eller 300 mg) opnåede en Investigator Global Assessment-score på 0 eller 1 (IGA 0/1) og en forbedring på mindst 75 procent af Eczema Area and Severity Index score (EASI-75) ved uge 16. Derudover var Adtralzas sikkerhed ifølge studiet sammenlignelig med den, der sås i placebo-gruppen.